Фаршировані печериці в духовці: смачні рецепти для гостей

Фаршировані печериці в духовці – відмінно впишуться в ваш свято прикрасять будь-який стіл. Вони однозначно викличуть захоплення гостей, не полюбити це чудо неможливо. Всякий раз ви можете створити їх по-різному, змінюючи формування начинок та підлив.

Розглянемо соковиті варіанти, які не залишать нікого байдужими. Поїхали.

Радимо подивитися: Фаршировані печериці з сиром в духовці

Підготовка

Першим ділом печериці очищаються від забруднень. Краще вологою серветкою, мити під краном їх не слід. Інакше вони стануть водянистими, а це погано позначиться на смакових якостях. Потім, підготовляють місце для набивання всякими смаколиками, викручуючи капелюшок з ніжки. Капелюшки знадобляться для основної частини, а ніжки дрібно нарізають і залишають.

Попередньо очищаємо овочі. Підготуйте основу начинки. Після того як всі складові частки у порядку починаємо приготування. Нижче будуть представлені основні способи найсмачніше приготування фаршированих печериць.

Загрузка...

З куркою

Склад:

  • Печериці – 13-15 шт;
  • Варена курка – 90-100 г;
  • Цибулина – 100 г;
  • Часниковий зубчик;
  • Морква – 100 г;
  • Червоне вино – 70 мл;
  • Олія рослинна;
  • Чебрець;
  • Хлібні крихти.

Приготування:

Ретельно подрібнені ніжки, овочі та часник підсмажуємо на слабкому вогні. Слідом закидаємо курячу грудку. Доводимо її до хрусткої скоринки, засмажку до золотистого кольору. Потім вливаємо в сковороду червоне вино і выпариваем його. Розмішуємо всі між собою до однорідності. Не забуваємо приправки і щільно забиваємо кожен грибок. Обсипаємо хлібними крихтами, і ставимо в духову шафу. Час — 20 хв, температура — 190°. Готово!

З сиром

Склад:

  • Печериці – 14 шт;
  • Перець болгарський – 4 шт;
  • Цибуля – 100 г;
  • Фініки – 6 шт;
  • Зелень;
  • Червоне вино – 200 мл;
  • Рікотта – 150 г;
  • Вершковий сир – 120 г;
  • Олія рослинна.

Приготування:

Рецепт має деяку схожість з попереднім. Спустошені капелюхи поміщають в духовку на 25 хв, при нагріванні до 175°. Це робиться для швидкості процесу. Залишок з’єднують з цибулькою і сухофруктами, потім пропускають через м’ясорубку. Переконавшись у м’якості компонентів, сковорідку заливають вином і дають волозі випаруватися.

Після цього гасять м’яку суміш з овочами, змішують її з двома видами сирів. Отримане «підживлюють» гілочками кропу, розподіляють у грибний порожнини. Страва ставиться на тацю і відправляється в електродуховку на півгодини до повної готовності. Час проходить, і на столі красуються фаршировані печериці в духовці.

Пісні

Ця варіація буде корисна тим, хто дотримується великого посту. І якщо свято випало на один з таких днів, і ви не знаєте, як приготувати щось вартісне, тоді беріть ручку і записуйте.

Печериці самі по собі дуже смачні. Якщо підходиш до всього з творчістю, з пісної їжі вийдуть неймовірні страви.

Склад:

  • Печериці – 15 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л;
  • Сіль, мелений перець;
  • Петрушка і кріп за смаком.

Приготування:

Проробляємо всі дії, описані в підготовці. Викладаємо капелюхи на масляний піднос. Грибні залишки неодмінно використовуємо, не повинна ж така смакота пропадати. Дрібненько їх ріжемо, додаємо покришений цибулю і тушкуємо це на слабенькому вогні. Додаємо панировочку. Солимо і перчимо до розсуд.

На кінцевій стадії обсипаємо красу посіченою зеленню. Заповнюємо простір сумішшю і відправляємо все це справа запікатися на чверть години. Вуаля, пісні фаршировані печериці готові.

З шинкою і помідорами

Гриби і шинка – звучить дуже лакомо, не думаєте? А якщо туди ще додати помідорів, успіх неминучий. Представляємо вашій увазі ідею запікання фаршированих печериць з шинкою і помідорами.

Склад:

  • Гриби – 10-15 шт;
  • Шинка – 200 г;
  • Цибулина – 1 шт;
  • Помідори – 3 шт;
  • Сметана – 2 ст. л;
  • Кріп;
  • Олія рослинна;
  • Приправа сіль за смаком.

Приготування:

Все нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо ніжки на сковороді, потім додаємо ветчинку і помідори. Тушкуємо 10 хвилин і присипаємо нарізаним кропом. Змішуємо зі сметаною. Отриманою масою фаршируємо гриби і залишаємо запікатися на 30 хвилин при 190°. Страва готова!

З м’ясом

Дуже ситної буде закуска з м’ясом. Можна взяти будь-яку, яка є під рукою.

Склад:

  • Печериці – 15 шт;
  • М’ясний фарш – 300 г;
  • Цибулина – 1 шт;
  • Сир – 20 г;
  • Зелень (петрушка або кріп);
  • Спеції;
  • Олія рослинна.

Для соусу необхідно:

  • Томат – 3 ст. л;
  • Сметана – 3 ст. л;
  • Майонез – 1 ст. л.

Приготування:

Пояснюємо, як створити. Шаткуємо Кубиками цибулину і стрижні. Сирок акуратно натираємо на тертці. Фарш розморожуємо, кладемо в глибоку чашку і змішуємо з цибулею. Приправляємо. Капелюшки посипаємо зеленню і начиняємо з гіркою. Розкладаємо на змащене деко. Зверху тертий сир. Приступаємо до змішування соусу. Просто збовтуємо міксером або вручну сметану, майонез і томат. До утворення однорідної рідини. Заливаємо заповнені печериці з фаршем і ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин.

З печінкою

Закуска з печінкою підійде на любителя. Хтось буде в захваті, хтось обійде його стороною, але байдужими не залишаться ніхто.

Склад:

  • Печериці – 10-12 шт;
  • Яловича печінка – 200 г;
  • Горіхи волоські – 50 г;
  • Цибулина – 1 шт;
  • Сир за смаком – 60 г;
  • Масло вершкове і рослинне;
  • Томат або кетчуп;
  • Сіль, спеції за смаком.

Приготування:

Печінку промивають проточною водою і ставлять варитися на повільному вогні.

Не забудьте підсолити і про те, що при варінні виходить багато піни, яку треба знімати.

Овочі подрібнюють, обсмажують з невеликою кількістю масла. Горіхи також перетворюємо в дрібну масу. Коли печінка зварилася, остуджуємо її, нарізаємо кубиками.

При можливості злегка обсмажуємо разом з овочами. Це додасть найкращий присмак вашому творінню. Невелику частину печінки залишаємо для оформлення, змішуємо отриману начинку і приправляємо. Натираємо на крупній тертці сир і відправляємо туди ж. Все ретельно перемішуємо і викладаємо в приготовані капелюшки. Відправляємо в духовку на 25 хвилин.

З решти печінки готуємо красиве оформлення, вирізаючи їх неї фігурки. Готовий витвір викладаємо на тарілку, з красивими фігурами і зеленню.

Фаршировані печериці вразять своєю вишуканість і смаковими якостями навіть найдосвідченішого гурмана. Тому, не бійтеся експериментувати, і це виявиться вартим доповненням вашого столу. Приємного апетиту!