Гуляш зі свинини з підливою: згадаймо смак з дитинства

Бажаєте перетворити і наповнити смаком гарнір, але у вас немає універсального рецепту? Ми можемо запропонувати вам приготувати смачний гуляш зі свинини з підливою, в якому містяться м’яка свинина, іноді перебивающаяся перцем.

Смачний гуляш – елементарне і ситне блюдо. Наші батьки готували його, але на жаль, в останні роки з приходом фаст-фудів і модою на зарубіжну їжу, він просто зник.

Ми представляємо цей рецепт, щоб ви долучилися, а можливо і самі згадали смак як у дитячому садку, приготувавши це блюдо самостійно на кухні.

До чого подавати?

Найкраще ця їжа подається в якості основи другої страви, відмінно поєднується з смаковими характеристиками пюре, доповнює порожнечу рису і відмінно розбавляє макарони. Пікантність їжі, безпосередньо складається з-за томатної пасти, зробленої з червоним перцем.

Загрузка...

Підготовка

Свинина з підливою вибирається з шийного відділу, філе теж підійде. Слід обсмажити м’ясо, перевертаючи шматки в рослинному маслі, чекаючи появи тонкої скоринки, м’якою, але вже хрусткою.

Підлива з свинини виходить найбільш наваристою, якщо брати невеликі шматочки м’яса. Цей процес найкраще робити в мультиварці.

В такому випадку ви наблизите стан страви до того, що був смаком як в дитячому саду – його робили в умовах великих каструль під тиском власної ваги. Саме в мультиварці такий ефект виходить найкраще.

Класичний рецепт

Даний рецепт покаже, як просто приготувати гуляш зі свинини з підливою. Які інгредієнти нам необхідні в першу чергу?

  • головка цибулини;
  • свинина — близько 400 р.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • паприка — 0,5 ч. л.;
  • кілька листів лаврушки;
  • кам’яна сіль;
  • борошно — 1 ст. л.

Починається готування з очищення цибулі, його варто нарізати кільцями, потім додатково перетворюючи їх на півкільця. Но тільки нарежете цибулю, додайте півкільця до м’яса. Без спецій не обійдеться жоден пристойний гуляш, тому їх додавання відбувається слідом за цибулею. Не забувайте все добре перемішати. Смажте отриману суміш близько десяти хвилин. Готовність на даному етапі можна перевірити за ступенем розм’якшення лука.

Масу постачаємо ложкою борошна. Добре перемішайте її, для розподілу по всій масі. Смажте з борошном до зникнення присмаку сирого м’ясного продукту. Слідом додайте томатну пасту, посолити, а також підсолодити цукром і додати пікантності паприкою. Ще кілька хвилин смаження та ретельного перемішування. Все-таки без томату це блюдо буде більш сухуватим, тому можете забезпечити рецепт їм у тому числі.

Томат компенсує більшу кількість води, тому залийте масу кип’яченою водою, щоб вона повністю покрила з верхом. Далі відбувається процес гасіння, відбувається він протягом півгодини, м’ясо стане м’якше і незабаром буде утворюватися підлива.

У цьому випадку підлива може бути недостатньо густий. Щоб позбутися від зайвої водянистості, потримайте страву на вогні трохи довше, але не закривайте каструлю (мультиварка теж повинна бути відкритою), в такому разі не доведеться чекати довгого випаровування вологи, а густота вийде сама по собі.

Обов’язково забезпечте гуляш гідним другим блюдом. В перевазі до такого смаку добре йде гречка, відмінно доповнюється картопля.

Страва має бути обов’язково гарячим, тоді уся гама смакових відтінків буде в повній мірі.

З часником

Простий угорський рецепт додасть трохи різноманітності в основний. Для того, щоб делікатес вийшов ще смачніше, слід використовувати саму м’якоть свинини. Як зробити таку їжу, щоб вона вийшла не просто ситної, але і соковитою?

Інгредієнти підбираються практично стандартні:

  • 1 кг ніжною свинини;
  • борошно — 3 ст. л.;
  • томатна паста, близько 2 ст. л.;
  • часник – 3 зубки;
  • сметана з жирністю на вибір – 2 ст. л.;
  • головка цибулі;
  • рослинна олія (обов’язково рафінована);
  • лаврушка;
  • спеції, з них основний чорний мелений перець, сіль.

Якісь особливі навички тут не потрібні. Враховуючи те, що цей рецепт не розрахований на приготування з грибами, можна відразу приступити до підготовки м’яса. Вимийте його, промокніть від вологи і починайте різати скибочками. Займіться приготуванням цибулі, приділіть увагу дрібному шинкованию стебел. Додайте спецій і солі в свинину. Залиште м’ясо доходити до кондиції протягом години в прохолодному місці.

Добре розігрійте сковорідку (або використовуйте мультиварку зі спеціальним режимом), обсмажте шматочки. Додайте нашатковану цибулю, заважайте і обсмажуйте. Стандартно, додайте борошно так, щоб вона покрила м’ясо рівномірно. Дочекайтесь появи рум’яної скоринки. Заливайте масу водою.

Гасити таку суміш слід близько години. Вогонь викрутіть до дрібного і чекайте пом’якшення м’яса.

Щедро посипте блюдо часником і цибулею. Картопляне пюре і овочі – краще поєднання зі свинячим гуляшем. Калорійність страви компенсує будь-яку втрату енергії й нагодує всю сім’ю.

Приємного апетиту!