Як варити креветки заморожені і неочищені: 8 рецептів, поради, час варіння

Креветки – це дієтичний продукт, що містить у собі велику кількість поживних речовин. Важливо знати, як варити креветки правильно, щоб вони вийшли соковитими, танули в роті і мали ніжний смак. Якщо переварити морепродукти, м’ясо буде жорстким і «гумовим», підійде тільки в якості закуски до пива.

Ракоподібні є низькокалорійними продуктами, при цьому в них міститься підвищена кількість холестерину. У магазині можна зустріти неочищений продукт, його слід варити буквально пару хвилин. Але про все по порядку.

Правила вибору креветок

Зазвичай морепродукти продаються в замороженому вигляді. Іноді можна зустріти продукт, вже готовий, який можна вживати відразу після розморожування.

Вибирати креветки потрібно за такими принципами.

  • За смаковими якостями краще європейські морепродукти, що пройшли ретельний контроль якості. Вони якісніше азіатських «побратимів».
  • Віддавати перевагу краще продукту, якого заморожували в свіжому вигляді, а не вареному. Кількість поживних речовин в ньому буде значно вище.
  • Купивши креветки на вагу, а не у вакуумній упаковці, обов’язково їх відваріть, щоб уникнути кишкових розладів.
  • Якісна shrimp має приємний рожевий відтінок. Хвіст у неї підігнутий. Якщо він буде разогнутым, то це знак, що тварина загинула ще до виловлювання.
  • Не купуйте морепродукти з жовтуватим відтінком м’яса і сухим панциром. Наявність чорних крапок на панцирі і лапках говорить про старість продукту.
  • Особини з чорними головами перенесли захворювання, ні в якому разі не вживайте їх в їжу. Зелена голова свідчить про те, що креветка харчувалася планктоном, її можете брати. Такий продукт буде не лише смачним, а й корисним. Коричневі голови бувають у вагітних осіб, їх м’ясо прийнято вважати за делікатес.
Загрузка...

Скільки хвилин варяться креветки?

У сучасних магазинах зустрічаються креветки, які вже були відварені. Вдома їх досить обдати окропом, і вони будуть готові до вживання. Але найчастіше купуються саме свіжі ракоподібні.

Заморожені морепродукти промиваються і розморожуються. Якщо вони сирі, то будуть варитися хвилини 3. Скільки часу це займе у підсумку, залежить від їх розміру.

Очищені креветки будуть готові дуже швидко, причому їх навіть необов’язково варити. Досить залити продукт окропом і почекати 4 хвилини, далі перевірити на готовність.

Королівський вид креветок – це насправді той самий морепродукт атлантичного виду, який має більш великий розмір. На незаморожені знадобиться 5 хвилин, а на заморожений варіант – трохи більше 10.

Тигрові креветки водяться в Тихому та Індійському океані і були названі так за чорних смуг на своєму панцирі. Їх слід варити 4-5 хвилин після закипання води. Про готовність ви дізнаєтеся з їх забарвленню. Він перетвориться з сірого до яскраво-помаранчевий.

Загальні принципи варіння креветок

Найчастіше морепродукти варяться в каструлі при додаванні невеликої кількості солі. Якщо панцир був зняти до приготування, то на літр води потрібно додати 20 грамів солі. При варінні продукту в панцирі солі потрібно буде вдвічі більше.

Варити можна двома способами.

 

  • Якщо хочете отримати бульйон, то креветки закидаються в воду до її закипання.
  • Якщо він не потрібен, то кладуть у вже киплячу воду.

 

Способи приготування в каструлі

Креветки цілком можуть існувати як окреме блюдо. Готувати їх і подавати можна зі всілякими соусами і спеціями, рецепт дуже простий. Відмінно підійде соєвий соус, видавлений лимонний сік або часник.

Важливо знати міру, щоб підкреслити смак м’яса, але не перебити його.

Ракоподібні, яких виробник вирішив заморожувати після варіння, готують 3 хвилини, а свіжозаморожені близько 10. Пам’ятайте, що якщо креветки вже спливли, а їх панцир стає більш прозорим, то можна вважати, що продукт вже готовий.

Також іноді морепродукти заправляють оливковою олією у поєднанні з соком лимона. При подачі в якості соусу можна вибрати аджику або каррі.

Зі спеціями і пивом

Для цієї страви вам знадобиться:

  • кілограм креветок;
  • кілька лаврових листів, чорного і запашного перцю;
  • два літри води;
  • півлітра пива;
  • 1 столова ложка солі.

Коли вода в каструлі почне кипіти, додаються далі спеції і пиво. Тривалість варіння скласти близько 6 хвилин, подавати морепродукти потрібно відразу в гарячому вигляді.

З лимоном

Для приготування таких креветок знадобиться кілограм морепродуктів, кілька лаврових листів, лимон, спеції із сіллю за смаком.

У каструлю наливайте 3 літри рідини, додайте спеції і доводите до кипіння. Далі закидываются креветки і варяться від 3 до 10 хвилин.

З молоком і цибулею

Інгредієнти для створення страви з ракоподібних по даному рецепту:

  • стакан молока;
  • півкіло креветок;
  • півсклянки води;
  • 30 грамів вершкового масла і 20 борошна;
  • 3 цибулини;
  • 1 столова ложка нарізаного кропу.

Спочатку потрібно розморозити креветки природним шляхом. Коли вода почне закипати, в неї додати зелень і сіль, закинути морепродукти і варити близько 6 хвилин до їх підняття на поверхню. Після цього вогонь на плиті потрібно вимкнути і дати страві постояти 20 хвилин. За цей час можна приготувати соус.

Цибулини слід дрібно нарізати, підсмажити і залити водою. На іншій сковороді обсмажується борошно, змішується з теплим молоком, додається цибулю і вода. Соус вариться 5 хвилин, при цьому його потрібно постійно помішувати. Масло розтоплюється, змішується зі спеціями і додається в соус. Готову страву потрібно подавати відразу на стіл.

З сиром

Збираючись готувати креветки з сиром, зверніть увагу на варіант приготування супу.

Для нього знадобиться:

  • 3 склянки курячого бульйону;
  • 300 г плавленого сиру;
  • 200 г очищених креветок;
  • зубчик часнику;
  • півкіло картоплі;
  • спеції, сіль і мускат за смаком.

Спочатку дрібно нарізати картоплю і відварюється у підготовленому бульйоні. Морепродукти слід розморозити і дати зійти всій воді. Далі вони обсмажуються на сковороді близько пару хвилин, додаються спеції. Готову картоплю товчеться в бульйоні, далі туди сир натирається, кладуть подрібнений часник, всі вибрані спеції, і суміш доводиться до кипіння.

Коли вона закипить, то залиште трохи постояти на повільному вогні пару хвилин. За 30 секунд до готовності помістіть в бульйон креветки.

Для салатів

Щоб приготувати салат, вам знадобиться:

  • 2 літри води;
  • півкіло заморожених і відварених заздалегідь креветок;
  • 40 грамів солі;
  • кілька лаврових листів;
  • додавайте спеції за смаком.

Для цього рецепта морепродукти слід розморожувати гарячою проточною водою.

Доведіть воду в ємності до кипіння, закиньте основний продукт, спеції і сіль. Тривалість варіння креветок буде залежати від їх виду. Коли вони спливуть на поверхню води, то потрібно злити воду. При використанні свежезамороженного варіанти, тривалість приготування збільшиться в два рази.

Для ролів

Перед приготуванням морепродукта для ролів перевірте, щоб у вас були такі продукти:

  • півкіло рису і креветок;
  • 1 огірок і авокадо;
  • листи норі;
  • рисовий оцет (беріть за смаком);
  • 300 грамів сиру Філадельфія.

Спочатку відваріть рис, почистіть авокадо, огірок і наріжте їх уздовж смужками. Креветки потрібно ретельно очищати, далі відварити або обсмажити. Сир натирається на крупній тертці.

Коли охолоне готовий рис, у нього доставляється трохи рисового оцту, суміш перемішується і викладається на лист норі в невеликій кількості. Зверху викладається начинка, і рол загортається. Для зручності рекомендується користуватися бамбуковим килимком.

Коли роли будуть готові, їх треба порізати гострим ножем і подавати з васабі, соусом і імбиром.

Приготування в мультиварці

За класичним рецептом приготування ракоподібних в мультиварці вам знадобиться:

  • півкіло креветок;
  • літр води;
  • 40 грамів солі.

Морепродукти слід розморозити і покласти в чашу, що використовується для готування на пару. До них додається вода, спеції і сіль у велику чашу). Встановіть опцію «Приготування на пару», тривалість готування складе 10 хвилин.

Приготування в мікрохвильовці

Потрібні наступні інгредієнти:

  • кілограм заморожених у свіжому вигляді креветок;
  • 3 літри води;
  • 2 столових ложки соєвого соусу;
  • лимонний сік;
  • 60 грамів солі.

Морепродукти слід розморозити і промити, далі вони викладаються на тарілку, що використовується для приготування в мікрохвильовій печі. Заливаються сумішшю соєвого соусу і води (необхідне співвідношення 1:1). Всі інгредієнти перемішуються, додається сіль.

На мікрохвильовці слід встановити найбільшу потужність, таймер виставляється на 3 хвилини. Після їх закінчення страву слід перемішати, посолити і поставити ще на стільки ж часу. Може утворитися рідина в посудині, яку потрібно злити.

Перед подачею полити морепродукти лимонним соком, щоб було смачно.

Висновок

Збираючись варити креветки, не забувайте про деякі їх особливості.

  • Напівфабрикати варяться не більше 3 хвилин, інакше м’ясо може втратити свої цінні якості.
  • Особини з коричневими головками будуть мати особливе м’ясо, відрізняється приємним смаком. В них буде міститися ікра і велика кількість вітамінів.
  • Вигідніше купувати очищені креветки. Вважається, що один кілограм очищених креветок відповідає трьом кілограмам морепродуктів в панцирі.
  • При варінні ідеальним поєднанням води і основного продукту буде 3:1.
  • Щоб смак готового продукту був більш насиченим, рекомендується додати у воду лимонний сік.
  • В мікрохвильовій печі експерти не раджу розморожувати ракоподібних. При розморожуванні краще перемістити креветки спочатку з морозилки в холодильну камеру, а далі доводити до потрібного стану при кімнатній температурі.
  • Якщо інгредієнт потрібно швидко розморозити, то його можна помістити в киплячу воду.

Приємного апетиту!