Як зробити пончики: 7 смачних рецептів та безліч рад

Дбайливі господині пристосувалися і створили безліч рецептів, які за смаковими якостями цілком можна порівняти з магазинної випічкою. Варто витратити трохи часу і розібратися, як зробити пончики для всієї родини.

Всіма улюблені пончики врятують дружній вечір, наповнять теплом сімейні посиденьки і звільнять більшу частину вашого часу. Цей нехитрий перекус, який прийшов до нас з Польщі, що підкорив серця багатьох гурманів.

Найцікавішим є те, що наша звична асоціація з пампушками – жирні, шкідливі, калорійні та інше – в корені хибна. Розглянемо найсмачніші і навіть чимось корисні рецепти.

Способи приготування

Існує кілька варіантів приготування цього нехитрого страви.

 

  • На сковорідці або фритюрниці – найшвидший, але і найкалорійніший варіант. Певний плюс – золота хрустка скоринка.
  • В духовці – виходять ніжні і повітряні пончики.
  • В мультиварці – варіант для тих, хто хоче побалувати себе, але боїться зіпсувати фігуру.

 

Кожен варіант приготування індивідуальний, але всі вони володіють своєю родзинкою.

Загрузка...

Варіанти пончиків

Те, якими ви зробите пончики, виключно ваше рішення.

 

  • Їх роблять з різного тіста: заварне, дріжджове, на кефірі, на згущеному молоці або сирі.
  • Яким буде начинка у пончику або його верхнє покриття, теж вирішувати господині: повидло, шоколад, горіхи, родзинки, джем або варення, а може бути, кокосова стружка або мак.
  • Покрити випічку можна глазур’ю, тим же шоколадом, посипкою, цукровою пудрою, покласти свіжі фрукти, ягоди або всю її вмочити в карамелі.
  • Вид вашого виробу залежить від способу приготування. Пончики можуть бути схожими на коржі, кульки, пампушки з діркою та інші.

 

Як можна бачити, тут все залежить від уяви і фантазії людини, який готує.

Найсмачніші рецепти

Пропонуємо добірку неймовірно апетитні та самих різних рецептів на будь-який смак і бажання, які допоможуть визначити, як зробити пончики в домашніх умовах.

Простий рецепт

Задовольнить своїм швидким приготуванням і легким способом готування. Загальний час приготування: 45 хвилин.

Вам знадобляться:

  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 100 грамів/ 4 ст. л. (з гіркою);
  • цукор – 80 г/3 ст. л.;
  • борошно – 1 склянка (індивідуально);
  • сода – 1 ч. л.;

Додатково можна підсипати, якщо є в наявності, ванілін/ваніль або корицю. Це додасть випічці аромат.

Етапи готування включають наступні дії.

 

  • Гасимо содою сметану (додаємо в сметану, соду і заважаємо). Залишаємо для набухання.
  • Ставимо сковороду на плиту і додаємо рослинне масло. По можливості наливаємо його багато. Це допоможе приготувати пончики швидко, залишаючи всередині м’яке і ніжне тісто, а зовні покриваючи їх скоринкою.
  • Змішуємо яйця і цукор до утворення пінки віночком або міксером. Якщо немає ні того, ні іншого, то можна взяти вилку.
  • Додаємо яйця в суміш сметани з содою. Збиваємо.
  • Додаємо борошно трохи, розмішуючи і розбиваючи грудочки. Доводимо тісто до стану густої сметани.
  • Зачерпываем тісто і «капаємо» на сковороду. За формою будуть нагадувати оладки, але всередині – справжні пончики.

 

Соковиті пончики на молоці

Як зробити пончики на молоці, при цьому щоб вони були поживними? Легко! Бажано використовувати фритюрницю або глибоку каструлю. Готувати доведеться приблизно 2 години (з урахуванням підходу тесту).

Потрібно:

  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 80 г/ 2,5 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • масло/ маргарин – 100 г;
  • дріжджі – 10 г (сухих);
  • борошно – 400 г (індивідуально).

Якщо у вас відсутній маргарин, масло, не біда, пончики вийдуть ніжними і без їх використання. Основне завдання жирів – додавання пишноти і вершкового смаку.

Етапи приготування наступні.

 

  • Молоко підігріти до теплого стану (можна розбавити гарячою водою).
  • У нього поступово додавати цукор (не весь), потім дріжджі. Залишаємо у бік хвилин на 15. Це необхідно для того, щоб дріжджі почали свою дію.
  • Приступаємо до другої частини. Розбиваємо яйця і додаємо в них залишки цукру, збиваємо.
  • Вливаємо підтоплене вершкове масло або маргарин і висипаємо сіль. Збиваємо до утворення пінки. Досягти позитивного ефекту можна віночком або міксером.
  • З’єднуємо дві частини нашого тесту і перемішуємо.
  • Додаємо просіяне борошно. Доводимо тісто до однорідної маси (якщо прилипає до рук, змочіть його теплою водою).
  • Відкладаємо тісто і залишаємо його на 30 хвилин або 1 годину.
  • Тісто розкочуємо. Великою склянкою вирізаємо кружечки, більш дрібним робимо в колі дірки.
  • Викладаємо тонкі пончики в розігріту глибоку каструлі або фритюрницю. Масло має майже покривати вашу випічку. Тримаємо їх за кілька хвилин.
  • До столу подаємо на одній тарілці. Або прикрашаємо за своїм вибором.

 

Кефірні пончики

На замітку – можна використовувати кефір, а можна не викидати, а застосувати кисле молоко. Загальний час приготування: 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • сода + лимонна кислота + сіль – по 5 г/ чверть ч. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 500 р.

Етапи приготування наступні.

 

  • Тут все просто. Можна не дотримуватися послідовність, а просто все змішати. Соняшникова олія сюди додається зовсім небагато. Перемішується до однорідності віночком або міксером. Тут головне – швидкість.
  • Скачуємо невеликі кульки з тіста. Розплющуємо і робимо в них дірки, можна руками.
  • Відразу викладаємо пончики в киплячу олію.
  • Дати охолонути випічці на паперовому або бавовняний рушник.
  • Подаємо до столу.

 

Пончики на сирі

Загальний час приготування: 25 хвилин.

Компоненти:

  • сир – 200-400 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • лимонний сік – 0,5 ч. л.;
  • сіль – чверть ч. л.;
  • борошно – 2 склянки.

Потрібно дотримуватися наступну черговість дій.

 

  • Збиваємо яйця з цукром для утворення повітряної пінки.
  • Змішуємо суміш з сиром. Перемішуємо. Додаємо сіль і ванілін.
  • Додаємо борошно до утворення густоти.
  • Скачуємо невеликі кульки і занурюємо в глибоку каструлю з киплячим маслом. Витримуємо їх по парі хвилин.
  • Викладаємо на тарілку і даємо їм охолонути.
  • Готово!

 

Сирні пончики виходять хрусткими і в міру калорійними. З невеликої кількості продуктів виходить досить-таки великі порції, підходящий для великої компанії. Вони досить солодкі і дуже поживні. Відмінно підійдуть в якості святкового десерту.

Солодкі пончики зі згущеним молоком

Така випічка відмінно замінить десерт і задовольнить смаки різних людей і шанувальників випічки. Загальний час приготування: 20 хвилин.

Компоненти:

  • згущене молоко – 1 банка/ 400 м;
  • яйця – 3-4 шт.;
  • борошно – 3 склянки;
  • сода – 0,5 ч. л.

Етапи виготовлення наступні.

 

  • Яйця збиваємо зі згущеним молоком.
  • У другій тарі змішуємо борошно і соду.
  • З’єднуємо дві маси і ретельно, швидко перемішуємо, додаючи поступово борошно до утворення густоти. Консистенція повинна нагадувати густу сметану.
  • Скачуємо маленькі кульки і смажимо їх у фритюрниці по 2-3 хвилини.
  • На стіл подаємо з прикрасою у вигляді цукрової пудри, ягід або джему, политого зверху.

 

Особливість таких пончиків – готуються дуже швидко і не вимагають багато зусиль.

Шоколадні пончики

Загальний час приготування цього смачного і поживного страви становить приблизно 2 години.

Інгредієнти:

  • какао-порошок – 100 г;
  • кориця мелена – 0,5 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • вершкове масло/маргарин – 80 г;
  • фруктовий йогурт – 200 мл/ 2 маленькі упаковки;
  • розпушувач.

Готувати цю смакоту доведеться довго, але воно того варто – випічка виходить апетитна, ніжна і немов тане в роті.

Етапи приготування солодких пончиків такі.

 

  • Яйця і цукор збиваємо до піни. Додаємо йогурт і доводимо до пишноти.
  • Змішуємо какао-порошок, цукор, розпушувач, корицю мелену і трохи борошна.
  • Розтоплюємо масло і змішуємо його з яєчною сумішшю. В отриману масу засипаємо суху суміш і швидко збиваємо.
  • Замішане тісто прибираємо в холодильник на 1 годину, попередньо накривши чим-небудь (рушник або харчова плівка; тісто буде липким на дотик).
  • Поділяємо тісто на невеликі шматки і розгортаємо його. Створюємо форму пончиків – коло з діркою всередині.
  • Розігріваємо фритюрницю або каструлю з маслом. Розжарити Масло необхідно.
  • Смажимо пончики за кілька хвилин.
  • Подаємо пончики до столу, попередньо покривши шоколадною глазур’ю.

 

Незважаючи на те що готувати подібні пончики доведеться досить довго, зате вони неймовірно смачні і ароматні. Діти особливо оцінять такі ласощі.

Пончики по-американськи

У цих пончиків навіть є спеціальна назва – донатси (ам. Donuts). Вони обов’язково повинні бути покриті зверху якої-небудь глазур’ю або шоколадом. Загальний час приготування: 30 хвилин.

Інгредієнти:

  • молоко – 400 мл;
  • жовтки – 2 шт.;
  • дріжджі – 1 пакетик/ 30 г (сухих);
  • масло вершкове/маргарин – 50 г;
  • борошно – 500 г;
  • молочний шоколад – плитка.

Етапи приготування такі.

 

  • Розігріваємо все молоко. Додаємо в частину молока цукор, дріжджі, сіль, жовтки і борошна. Перемішуємо, доводимо до густоти і залишаємо в теплому місці.
  • Вливаємо розтоплене масло в тісто, ретельно замішуємо.
  • Розкачуємо тісто і виліплює кола з отвором. Спростять склянки з шийкою різного діаметра.
  • Викладаємо випічку в киплячу олію і тримаємо не довше 3 хвилин. Можна визначити за з’явилася золотої скоринки.
  • Розтоплюємо молочний шоколад на паровій бані. Додаємо трохи молока.
  • Занурюємо остигле ласощі в шоколад, вмочаючи тільки одну сторону, і залишаємо на деку підсихати.
  • На стіл подаємо, посипавши кокосовою стружкою або інший посипкою.

 

Поради майстрів

 

  • Визначити температуру масла можна, опустивши шматочок тіста, – воно повинно покрити пухирцями/ бульбашками.
  • Для пишноти тесту підбирайте тільки свіжі дріжджі і просіяне борошно. Настільки незначні, здавалося б, критерії відіграють дуже важливу роль у приготуванні смачних пончиків.
  • Можна спростити собі завдання – замісити тісто в хлібопічці. Туди можна додати горіхи або сухофрукти з родзинками.
  • Простота ліплення – використовуйте склянки різного діаметру, щоб зробити пончики ідеальної форми. Деякі винахідливі господині роблять невеликі змійки і з’єднують їх кінці, потім расплющивая.
  • Якщо ваша начинка або глазур занадто рідкі, їх можна згустити, додавши манну крупу.
  • Завжди слід викладати пончики після фритюру на яке-небудь рушник, даючи можливість пампушків позбавитися від зайвої олії.
  • Будь посипання потрібно робити, поки пончики не охололи. У такому випадку вона трохи розплавиться і краще триматиметься на випічці.

 

Висновок

Тепер ви знаєте, як зробити пончики за різними рецептами. Наостанок дамо ще порада: пончики необхідно подавати на стіл свіжоприготовленими – свіжими вони і смачніше й пахучіше. На жаль, після холодильника або на наступний день вони втрачають частину своєї апетитності.