Картопля запечена в духовці: способи приготування в домашніх умовах

Більшість людей вже пробували це прекрасне блюдо в сучасних Макдональдсах. Але також, таке блюдо можна зробити і самостійно вдома, тому що так воно вийде ще корисніше, так як запікається в духовій шафі і протягом невеликого часу. Таку картоплю можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір до риби, м’яса і птиці. Аромат цього картоплі змінюється шляхом додавання в нього яких-небудь нових продуктів, спецій, а також від смаку і бажання людей.

Способи приготування картоплі в духовці по-селянськи

Картопля по-селянськи в основному готують у багатьох ресторанах «Макдональдса». Це блюдо дуже люблять багато людей, але чи корисно воно для організму? Найкраще готувати цю страву своїми руками будинку, щоб знати, що організму воно не принесе ніякої шкоди, тим більше, що існує безліч варіантів приготування такої страви, від якого не встоїть не одна людина. Розповімо про деяких рецептів такої смачної картоплі:

Загрузка...

Картопля запечена в рукаві для запікання

Для того, хто ще не вміє правильно готувати картоплю по-селянськи, запропонуємо один з найпростіших рецептів цієї страви. Для цього вам потрібні будуть такі продукти:

  • Картопля — один кілограм;
  • морква — 200 грам;
  • цибуля — 200 грам;
  • кріп, сіль, чорний перець — все за смаком.

Етапи приготування:

  • Бульби картоплі середнього розміру потрібно добре вимити прохолодною водою. Нарізаємо шматочками середнього розміру.
  • Моркву та цибулю очищаємо. Моркву нарізаємо дрібним кубиком або пропускаємо через дрібну тертку. А цибулю нарізаємо півкільцями.
  • Всі овочі перемішуємо і посипаємо дрібно нарізаним кропом, сіллю, чорним перцем.
  • Потім викладаємо їх в рукав для запікання, і добре зав’язуємо.
  • Кладемо на деко в духовку і запікаємо сорок хвилин при температурі 190 градусів.
  • Готову картоплю подаємо в гарячому вигляді до риби, м’яса або птиці. Також її можна посипати свіжою зеленню.

    Є ще один варіант приготування такої картоплі — це в шкірці, запеченого у фользі. Найпопулярніший серед російських людей овоч, який запечений разом з шкіркою. Це дуже приємне на смак блюдо і до того ж корисне, бо після приготування в ньому зберігаються всі корисні речовини.

    В домашніх умовах таке блюдо можна приготувати з будь-якими коренеплодами у фользі головне, щоб овочі були цілими без різних пошкоджень. Подають запечену картоплю зі шкіркою до будь-яких м’ясних і рибних страв, а якщо його приготувати ще з яким-небудь наповнювачем, то воно стане по-справжньому оригінальним і апетитним стравою. В якості наповнювача можна взяти: сало, вершкове масло, солоні огірки, гриби, болгарський перець, смажену цибулю і багато іншого.

    Як готувати картоплю з шкіркою з начинкою, запеченого в духовці?

    Середній картоплю треба добре промити і обсушити. Кожен бульба трохи надріжте, щоб накласти туди начинку. Фольгу розріжте на невеликі квадратики приблизно за розміром бульб картоплі 35 на 35 сантиметрів. Потім загорніть в неї кожну картошину, щоб було схоже на мішечок. Викладіть їх на деко і запікайте одну годину. Готову картоплю звільнити від фольги і подавайте на стіл до м’ясної або рибної страви.

    Молода картопля з часником по-селянськи, запечена в духовці

    Картопля з часником можна готувати на обід до будь-якого м’яса, риби і овочів.

    Для цього вам знадобляться такі продукти:

    • Молода картопля — сім штук;
    • часник — три зубчики;
    • пучок кропу — одна штука;
    • приправа сіль, чорний мелений перець — за смаком.

    Етапи приготування:

  • Картоплю добре промити спеціальною щіткою.
  • Разом зі шкіркою режим на чотири рівних частин.
  • Кріп і часник нарізаємо дрібної крихтою.
  • Викладаємо картоплю на лист і посипаємо нарізаними часником і кропом. Солимо, перчимо, додаємо приправу і закриваємо картопля фольгою.
  • Ставимо в духовку на пів години з температурою 200 градусів.
  • За десять хвилин до готовності треба зняти фольгу, щоб картопля покрилася рум’яною скоринкою.
  • Перед подаванням картоплю поливають сметанною.
  • Майже всі жінки задають собі питання: як правильно і смачно приготувати таку картоплю з м’ясом? Як ми представляємо — це будь-яке м’ясо, политу соусом зі сметаною. Розповімо про швидкий рецепт картоплі по-селянськи зі свинячими ребрами і ароматною підливою зі сметаною і волоськими горіхами і сиром:

    Рецептура:

    • Картопля – 8 штук;
    • Ребра свинячі – чотири штуки;
    • Голландський сир – сто грам;
    • Горіхи волоські – дві штуки;
    • Сметана – 40 грам;
    • Цибуля – дві головки;
    • Часник – два зубчики;
    • Приправа сіль, перець – за смаком.

    Технологія приготування: З ріпчастої цибулі треба зняти шкірку, нарізати соломкою і обсмажити до м’якого стану. Свинячі реберця треба обсмажити до помаранчевої скоринки. Картоплю очистити, нарізати великою соломкою і теж смажити до скоринки. У посуд де будете запікати покладіть всі обсмажені інгредієнти, посипте перцем і сіллю. Потім відправте в духовку на 40 хвилин.

    Приготування соусу: сметану змішуємо з тертим сиром, дрібно порізаним кропом, горіхами, а також сіллю і перцем. Доводимо до кипіння на повільному вогні. Готову картоплю з реберцями поливаємо цим соусом.

    Картопля по-селянськи з додаванням грибів

    Це окреме вегетаріанське блюдо. З таким варіантом картопля набуває соковитість і поживність. Картоплю, запечену з додаванням грибів в основному готують під час посту або для того, хто сидить на дієті. Для такої страви потрібні наступні продукти:

    • Картопля – 8 штук;
    • Гриби – 200 грам;
    • Твердий сир – 100 грам;
    • Болгарський перець – дві штуки;
    • Одна помидорина;
    • Цибуля – дві головки;
    • Часник – три зубчики;
    • Рослинне масло – дві великі ложки;
    • Сіль, перець.

    Спосіб приготування: Свіжий коренеплід добре промийте і поставте варити прямо в шкірці. Цибуля, часник, гриби ріжемо і смажимо на олії. До них додайте нарізані кубиками солодкий перець, помидорину і посипте сіллю. Варену картоплю очистіть, дайте охолонути і розрізати наполовину. Ці половинки кладемо на лист з фольгою і розкладаємо на них начинку з підготовлених овочів, поверхню посипте сиром. Поставте в духову шафу на 20 хвилин при температурі 220 градусів. У ста грамах готового, запеченої страви без солі міститься 93 ккал, тому тим, хто сидить на дієті треба вживати його в малих порціях. Але за умови, що в нього входять тільки одні овочі, порція 250 грам цілком підходить під норму дієти.

    Звичайно, кожна людина в своєму житті ходив в Макдональдс і їв там хрустку картоплю фрі. Якщо подумати добре, то в приготуванні такої картоплі немає нічого важкого і її можна легко приготувати вдома, щоб побалувати дітей, так і в домашніх умовах вона вийде ще смачніше і корисніше. Розповімо кілька порад для приготування картоплі по-селянськи в домашніх умовах:

    Рада! Щоб картопля по-селянськи у вас вийшла хрусткою і смачною, потрібно використовувати тільки свіжі плоди картоплі, у яких ще немає товстої шкірки.

    Рада! Нарізану картоплю перед запіканням, треба обов’язково трохи підсушити.

    Якщо дотримуватися всі ці поради, то ви зможете приготувати у себе вдома таку ж картоплю як в Макдональдсі і порадуєте їй усіх своїх близьких, а вони в свою чергу попросять вас готувати цю хрустку картоплю все частіше і частіше.