Класична шарлотка з яблуками: рецепт з фото покроково

У всьому світі люблять різні десерти. Напевно, шарлотка з яблуками рецепт налічує безліч різних варіантів, тому і є самим популярним. І кожен рецепт здатний вразити своїм смаком навіть найдосвідченішого гурмана.

Радимо подивитися: Шарлотка з вівсяної муки з вівсяними пластівцями: дієтичний рецепт

Різні смаколики зараз легко приготувати вдома. Адже на кухнях у господинь з’явилося безліч побутових приладів, що полегшують процес приготування їжі. Навіть з випічкою сьогодні може впоратися не лише духовка, але і різні хлібопічки з мультиварками. Ось і шарлотку з яблуками тепер можна спекти без духовки.

Приготування в духовці

Загрузка...

Рецепт 1

Класична шарлотка з яблуками рецепт дуже простий.

Що потрібно:

  • яблука 4 шт, середнього розміру (солодкі чи кислі – не важливо);
  • цукор 1 склянка (можна взяти трохи менше);
  • борошно 1 склянку (краще вищого сорту);
  • розпушувач 10 гр або гашене сода;
  • яйця 4 шт (бажано великі);
  • вершкове масло (щоб змастити форму);
  • додатковими добавками можуть стати цедра апельсина, ванілін або кориця.

Приготування:

Звичайна шарлотка з яблуками рецепт з фото покроково, стане відмінним керівництвом молодої господині.

Перед початком приготування шарлотки з яблуками готується посуд для випічки. Робиться це рясним змазуванням вершковим маслом дна і бортів форми.

Якщо масло тверде і не рівномірно розподіляється. Варто шматочок масла у формі відправити на півхвилини в духовку. Так їм легше буде змастити форму.

Перший етап — підготовка плодів. Вони ретельно промиваються, і з них усувається середина з кісточками. Потім яблука повинні стати часточками. Тонко нарізати їх не варто, та й товсті скибочки, не додадуть кращого смаку. Частина часточок укладаються в форму, але не щільно. Так, щоб тісто змогло проникнути між ними.

Другий етап — у глибоку широку миску розбиваються яйця, засипається цукор – все збивається. Правильно збивши, отримана маса набуває кремовий колір, а так само збільшується в обсязі. Крупинки цукру не повинні відчуватися.

Третій етап – борошно і розпушувач порційно, просеиваясь через сито, засипаються в приготовану масу з другого етапу. Вибравши замість розпушувача гашену соду, додавати її до тесту потрібно на самому початку всмоктування борошна. На невисокій швидкості міксера все змішується.

Рада! Якщо в тісто планується додавання додаткових інгредієнтів, тоді їх варто додати на даному етапі.

Четвертий етап – на покладені в форму плоди заливають 1/2 тесту. І викладається другий ряд фруктів, який закриє тісто. Любителі цих плодів оцінять даний рецепт шарлотки з яблуками по достоїнству. Адже плодів яблук буде багато.

П’ятий етап — шарлотка з яблуками рецепт в духовці за 30-40 хвилин випікається, якщо температура тримається близько 180 градусів.

Простий рецепт шарлотки з яблуками в духовці готовий. З ним починаюча господиня зможе пригостити рідних і близьких улюбленим яблучним пирогом.

Рецепт 2

Цей рецепт шарлотки з яблуками відрізняється додаванням в тісто невеликих порцій кефіру або сметани.

Що потрібно:

  • лимон-1шт;
  • борошно 1 склянка;
  • вершкове мало (щоб змастити форму);
  • цукор не повний стакан;
  • яблука 4шт (краще використовувати більш кислі сорти);
  • яйця 3 шт (краще великі);
  • розпушувач 1/2 ч. л. або гашене сода;
  • кефір 150 мл або сметана 2 ст. л.

Приготування:

Необхідно підготувати кухонну техніку, перед тим як приготувати шарлотку з яблуками в духовці. Тобто довести її до 250 градусів.

Перший етап — підготовка яблук. Цей рецепт шарлотки дозволяє їх нарізати кубиком, приблизно 1х1 см або часточками.

Другий етап – у яєць прибираються жовтки, і до густої піни, збиваючи, доводяться білки білки. Яка потім з’єднується з цукром і добре перемішується. Сюди ж додаються жовтки. Всю суміш збивати слід так довго, поки кристалики цукру не перестануть відчуватися. Домігшись потрібного результату, всипається борошно змішати з розпушувачем. Або одночасно з борошном вноситься до складу сода гашене лимоном.

Що б простий рецепт шарлотки з яблуками не зіпсувати присмаком соди, необхідно переконатися в повному її розчиненні в оцті.

Тісто буде густуватим. Зробити консистенцію трохи рідині, помішуючи, додається кефір або сметана.

Третій етап — підготовлені яблука всипати в приготоване на другому етапі тісто. З правильного тіста, вийде шарлотка пишна з яблуками в духовці.

Форма змащується і заповнюється готовою сумішшю. Розрівнюється всі силіконової лопаткою. Якщо такий лопаточки немає, форма обережно трясеться в різні сторони і тісто розподілиться рівномірно.

Четвертий етап – повернувши температурний регулятор духовки на позначку 180 градусів, пиріг ставиться на 30 хвилин.

Такий рецепт приготування шарлотки з яблуками може стати фірмовим в будь-якій сім’ї.

Шарлотка з яблуками, горіхами, цитрусами або одягають, журавлиною і родзинками

Використовуючи цей рецепт, шарлотка більше нагадує подвійний пиріг. Знизу буде шарлотка з яблуками, а зверху пиріг з цитрусових, горіхів і журавлини.

Що потрібно:

  • борошно 1 склянку (краще вищого сорту);
  • яблука 4 шт (краще використовувати кислий сорт);
  • цукор 1 склянка (можна взяти трохи менше);
  • яйця 4 шт (великі);
  • масло рослинне 3 ст. л.;
  • невеликий лимон 1/2 шт;
  • апельсин 1/2 шт;
  • ванілін 10 гр;
  • кориця 1/2 ч. л.;
  • світлий родзинки 1 жменя;
  • сіль 1 щіпка;
  • масло вершкове (для форми);
  • волоські горіхи 1 жменя;
  • в’ялена журавлина 1 жменя;

Приготування шарлотки з яблуками, горіхами, цитрусами або одягають, журавлиною і родзинками

Перед тим як приготувати шарлотку, інгредієнти необхідно підготувати і змастити форму.

Перший етап – підготовка.

Підготовка волоських горіхів. Очищений волоський горіх підсушується на чистій, сухій сковороді, а потім подрібнюється. По можливості постаратися уникнути сильно дрібної крихти. Горішок повинен відчуватися.

Аналогічно попереднім рецептами готуються яблука. Тільки нарізка їх повинна бути дуже тонкою. Потім на них вичавлюється сік лимона, додається порошок кориці і все змішується. Поміщається ця суміш у попередньо рясно змащену форму.

З апельсина знімається цедра і подрібнюється шляхом нарізування її на дрібну соломку.

Другий етап — ця шарлотка з яблуками, рецепт передбачає окрему підготовку білків і жовтків. Отставляются в бік жовтки, а білки і сіль збиваються, до піни. Як тільки вона з’явилася, поступово вводиться ½ склянки цукру. У підсумку вийде стійка, пишна піна.

Рада! Що б у шарлотки з яблуками верхня скориночка не стала хрусткою. Необхідно, повністю розчинити цукор при змішуванні з яйцями.

Третій етап – до залишився цукру приєднується ванілін і додаються жовтки. Може знадобитися деякий час до повного розчинення кристалів цукру. Вливається рослинна олія, вичавлюється сік апельсина.

До жовтків приєднується 1/3 збитих білків. Все перемішується без різких, імпульсивних і швидких рухів. Робити це необхідно за допомогою лопатки. Міксером тут краще не користуватися.

На цьому етапі всипається борошно. Все перемішується вручну!), поки не залишиться грудочок.

Четвертий етап — в тісто засипаються цедра апельсина, журавлина і горіхи з родзинками. Всі перемішавши вносяться залишилися яєчні білки. Всі рухи лопаткою повинні бути акуратними, неспішними і в одному напрямку.

П’ятий етап – тісто заливається в форму і дається постояти 5 хвилин, для повного розподілу тесту за формою і попадання його під яблука.

Шостий етап – при 190 градусах шарлотка з яблуками рецепт цей буде готовий через 40 хвилин.

Такий рецепт шарлотки з яблуками в духовці і без додаткового прикраси прекрасний.

Приготування в мультиварці

Два найпопулярніших рецепту як приготувати шарлотку в сучасній техніці — мультиварці.

Рецепт 1

Для мультиварки шарлотка з яблуками простий рецепт.

Тут потрібні інгредієнти, як і на звичайний рецепт для приготування в духовці. Перелік інгредієнтів можна подивитися в рецепті 1 для духовки. Ця шарлотка рецепт класичний, тільки готується до сучасної кухонної техніки.

Перший етап — готується тісто таким же способом. У самому кінці, коли воно буде готове, в нього всипається частина фруктів. Все змішується.

Другий етап – змащена м’яким маслом чаша від мультиварки присипається цукром. Це для того, що б яблука, викладені на дно чаші карамелізувались під час приготування. Часточки плодів кладуть поверх цукру. Заливається тісто.

Третій етап — як тільки всі складові опиняться в чаші. Мультиварка налаштовується на режим «випічка» і включається на 60 хвилин. Якщо врахувати, що всі мультиварки різні. Варто періодично дивитися, чи готова шарлотка з яблуками.

Рада! Перевірка на готовність за допомогою зубочистки необхідна. Але варто враховувати потрапляння в яблуко. Від чого вона може стати трохи вологою.

Рецепт 2

Сирна шарлотка з яблуками простий рецепт приготування.

Що потрібно:

  • борошно 1 склянку (бажано використовувати вищий сорт);
  • вершкове масло 50 гр;
  • ванілін;
  • цукор 1 склянка (можна взяти трохи менше);
  • яблука 4 шт (краще брати кисло-солодкі сорти);
  • розпушувач 10 гр;
  • яйця (дрібні) 4 шт;
  • сир 400 гр.

Приготування:

Перший етап — підготувати яблука: добре промити, зняти шкірку, вирізати серцевину і нарізати.

Другий етап — сир подрібнити, протерши його через сито, додати до нього півсклянки цукру і м’яке вершкове масло.

Третій етап – друга половина цукру з яйцями перетворюються в густу піну після тривалого збивання. І потроху всипати борошно з розпушувачем. Все перемішується, невеликою швидкістю міксера.

Четвертий етап — змастити чашу від мультиварки маслом, скласти туди яблука і залити 1/2 готового тіста. На тісто викласти сир і зверху залити тим тістом, що залишилося.

П’ятий етап — виставити на мультиварці — «випічка» і 40 хвилин. Не забуваючи перевіряти готовність пирога.

У кожної господині по-своєму готується шарлотка з яблуками: рецепт класичний або особливе, не важливо. Головне, кожен з них знає, як приготувати шарлотку, яку люблять її рідні.