Мафіни: рецепт з фото

Існує думка, що мафіни — це новомодне назва кексів, але насправді це не так. Кекс — це солодка випічка будь-якого розміру і форми, що нагадує більше пиріг, а мафіни мають невеликий розмір і відрізняються за складом. Крім того, вони нижчі за рівнем калорій і можуть бути наповнені солодкій, так і солоною начинкою. У цій статті ми розглянемо самі смачні рецепти мафінів в домашніх умовах.

Формочки для мафінів

Для випікання маффінів необхідні форми: вони можуть бути металевими, силіконовими або паперовими, тобто, одноразовими — на час випічки це не впливає. У перших двох випадках готовий мафін виймають з формочки після остигання природним шляхом до кімнатної температури, а в другому — подають на стіл прямо в формочці.

Загрузка...

Класичні мафіни

Для приготування класичних мафінів, як на фото, використовують базовий рецепт, в який вносять різні поправки на свій смак.

Інгредієнти:
  • Борошно пшеничне — 240 грам;
  • Молоко — 250 мл;
  • Цукор — 150 грам;
  • Розпушувач тіста — 1 ст. ложка;
  • Сіль — 1 щіпка;
  • Яйця курячі — 2 шт;
  • Масло вершкове — 70 грам;
  • Ванільний цукор — 10 грам;
  • Цедра лимона або апельсина — 1 ст. ложка.
Приготування:
  • Просіяне борошно змішайте з цукром звичайним і ванільним, сіллю, розпушувачем і цедрою;
  • Збийте яйця з молоком і розтопленим маслом;
  • Перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси;
  • Розігрійте духовку до 180 градусів;
  • Наповніть формочки тестом на одну третину і випікайте близько 20 хвилин, поки шапочка мафінів не стане золотистою.

Як приготувати класичні мафіни

У цьому відео докладно розказано спосіб приготування ванільних мафінів в домашніх умовах. Це базовий рецепт, тому можна використовувати будь-яку начинку за вашим бажанням.

Джерело відео: CookingTime

***

Шоколадні мафіни

Шоколадні мафіни, як на фото, можна готувати зі звичайної борошна змішаної з какао з додаванням шоколадного масла замість звичайного, а можна використовувати справжній шоколад, як в цьому рецепті.

Інгредієнти:
  • Чорний шоколад — 140 грам;
  • Вершкове масло — 140 грам;
  • Яйця курячі — 4 шт;
  • Цукор — 70 грам;
  • Борошно — 120 грам;
  • Розпушувач тіста — 0,5 ч. ложки.
Приготування:
  • Збийте яйця з цукром і змішайте з розтопленим маслом;
  • Шоколад натріть на крупній тертці;
  • Борошно змішайте з розпушувачем і шоколадною стружкою;
  • Перемішайте всі інгредієнти;
  • Розігрійте духовку до 180 градусів;
  • Наповніть формочки тестом на одну третину і випікайте близько 20 хвилин, поки шапочка мафінів не стане золотистою.

Шоколадні мафіни: рецепт від Юлії Висоцької

У цьому відео докладно розказано спосіб приготування мафінів з шоколадом в домашніх умовах.

Джерело відео: Юлія Висоцька

***

Сирні маффіни з бананом


Сирні маффіни, як на фото, самі по собі виглядають дуже апетитно, але при бажанні можна прикрасити їх кремом або цукровою пудрою.

Інгредієнти:
  • Масло вершкове — 100 грам;
  • Яйця — 4 шт;
  • Цукор — 180 грамів;
  • Сир (9-12%) — 200 грам;
  • Борошно пшеничне — 250 грам;
  • Банани середнього розміру — 2 шт;
  • Ванільний цукор — 10 грам;
  • Розпушувач — 1 неповна ст. ложка.
Приготування:
  • Збийте яйця з цукром звичайним і ванільним і розтопленим маслом;
  • Сир і банани протріть через сито або подрібніть блендером;
  • Змішайте борошно з розпушувачем і з’єднайте всі інгредієнти;
  • Розігрійте духовку до 180 градусів;
  • Наповніть формочки тестом на одну третину і випікайте близько 20 хвилин, поки шапочка мафінів не стане золотистою.

Рецепт сирних мафінів

У цьому відео докладно розказано про спосіб приготування мафінів з сиром і бананом. Рецепт трохи відрізняється від вище викладеного: у ньому присутній додатковий інгредієнт — вівсяні пластівці, які замінюють основну частину борошна.

Джерело відео: Юлія Яблочкіна

***

Мафіни на кефірі з сиром і шинкою

При бажанні можна використовувати будь-який вид ковбаси або зробити мафіни тільки з сиром.

Інгредієнти:
  • Шинка — 80 грам;
  • Твердий сир — 70 грам;
  • Кефір 2,5% — 120 мл;
  • Борошно пшеничне — 130 грам;
  • Яйця — 2 шт;
  • Розпушувач тіста — 1 ч. ложка;
  • Сіль — 2 щіпки.
Приготування:
  • Збийте яйця з сіллю і кефіром;
  • Змішайте борошно з розпушувачем;
  • Наріжте кубиками сир і шинку;
  • Перемішайте всі інгредієнти;
  • Розігрійте духовку до 180 градусів;
  • Випікайте в силіконових або паперових формочках, наповнених тестом на одну третину близько 20 хвилин, поки шапочка мафінів не стане золотистою.

Рецепт солоних мафінів

У цьому відео докладно описаний рецепт мафінів на кефірі з начинкою з шинки і сиру.

Джерело відео: Любов Шульга