Млинці з сиром – смачне і поживне частування

З давніх часів млинці приготовлялися з різного борошна, з різними начинками. Це популярне блюдо користується великою любов’ю і у дітей, і у дорослих. Особливо смачні вони виходять в поєднанні з різноманітними продуктами, серед яких перше місце по ступеню популярності належить сиру. Млинці з сиром гарні до сніданку в повсякденному житті, популярні на урочистих трапезах. Без них не обходиться жодне меню в дитячих установах.

Якщо вони випікаються для вживання в якості самостійного блюда, або закуски — до сиру додаються солоності, сир, зелень, часник. Для солодкого столу сирна маса змішується з сухофруктами, ягодами, згущеним молоком та іншими солодкими продуктами.

Підготовчий процес

Весь підготовчий процес підготовки до випікання в покроковому вигляді можна представити наступним чином:

  • Вирішити, які млинці будуть випікатися – як основне блюдо або як солодке блюдо до чаювання;
  • Вибрати підходящий рецепт;
  • Уважно ознайомитися з рецептурою;
  • Якщо зазначено, що перед приготуванням окремі компоненти готуються; окремо – виконати необхідні дії;
  • Підготувати зазначені продукти;
  • Змішати всі компоненти в зазначеній послідовності;
  • Поставити сковороду розігріватися;
  • Приступити до випікання.
  • Загальні правила приготування страви в основному стандартні, їх досить швидко можна запам’ятати напам’ять, щоб кожен раз не розшукувати кулінарну книгу. Втім, для досвідчених кулінарів такі попередження не знадобляться, зате будуть дуже до речі для молодих або недосвідчених кухарів. Отже:

    На невеликому вогні розігрівається сковорода. У переважній більшості рецептів вказується, що на самому початку, коли випікається перший млинець, на сковороду додається трохи рослинного масла. Потім, в процесі приготування, додавати масло на сковороду не потрібно, але і допускати повного висихання сковороди не можна – млинці швидко «згорять» і будуть непридатні до вживання.

    Тісто зручніше виливати на сковороду невеликим ополоником зі спеціальною виїмкою (такі продаються в магазині з позначкою «для соусу»).

    Дочекавшись, коли на поверхні млинця з’являться дрібні бульбашки, і тісто злегка потемніє, його перевертають спеціальною лопаткою і підсмажують іншу сторону. Час готування не більше півтора хвилин.

    Загрузка...

    Основа для випікання

    Основою для випікання служить тісто в двох популярних варіантах – без дріжджів і з дріжджами. Приготування дріжджового тіста – процес досить копіткий, зате млинці виходять відмінного смаку. Крім постійних компонентів млинцевого тесту – борошна, молока, яєць, цукру і солі.

    В процес приготування включаються дріжджі. Краще додавати свіжі живі дріжджі, однак багато господинь замінюють їх сухими пекарськими дріжджами. Дріжджі разом з цукром розмішують у теплій воді до повного розчинення. Потім обережно додається просеянная борошно, вся маса акуратно перемішується, накривається чистою тканиною, і виставляється в тепло.

    Поки тісто підходить, на водяній бані розтоплюється вершкове масло. Куряче яйце розбивають, відокремлюють білок в окремий посуд і перемішують з цукровим піском. Потім отриману білу масу додають в заготовлене тіста, вливають порцію розм’якшеного масла, і все перемішується. В отриману масу молоко і борошно потрібно додавати по черзі, гарненько перемішуючи тісто після кожного додавання.

    Як тільки всі продукти з’єднані, його знову ставлять в тепло. Пізніше додають яєчні білки, збиті до повітряного стану з додаванням солі. Вся маса перемішується до однорідного стану, і знову залишається в теплі. Наступне підняття тесту покаже, що можна приступати до приготування.

    Бездріжджове тісто приготувати простіше.

    Його замішують на молоці або на кисляку.
    Продукти для бездріжджового тіста без праці знайдуться у будь-якої господині, це:

    • Пшеничне борошно;
    • Натуральне, не порошкове молоко;
    • Куряче яйце;
    • Рослинна олія (краще брати сорти без запаху);
    • Цукровий пісок;
    • Трохи солі.

    Крім постійно використовуваного рецепта тесту на основі борошна, досвідчені кулінари часто готують млинці на крохмалі, коли порція борошна традиційного замісу складається навпіл з борошна та крохмалю. Тоді вони виходять особливо тонкими і ніжними, чудово тануть у роті.

    Щоб поліпшити смакові якості, можна після наповнення млинчиків сирною начинкою трохи потримати їх в духовці, попередньо обмазавши в сметані. Тоді млинці вийдуть з рум’яною, апетитною скоринкою.

    Доповнення

    • Солона сирна начинка складається з сиру, вершків і кількох гілочок базиліка та кропу. Для додання особливої пікантності і смакового своєрідності в начинку додається дрібно порубаний часник. Такі млинці гарні як окрему страву і у вигляді закуски на святковому столі.
    • Найсуворішого цінителю млинцевих вишукувань припадуть до смаку шоколадні млинці з сиром. Як доповнення до сирної начинки тут додаються солодкі інгредієнти – персики, банани, полуниця.

    Рецепт нескладний:

  • Борошно;
  • Молоко;
  • Какао – порошок;
  • Яйця курячі;
  • Рослинна олія;
  • Розпушувач;
  • Цукор – пісок;
  • Сіль.
  • До сиру в начинку додається який – небудь солодкий компонент, або подрібнений, або протертий через сито.

    • Цікавий смаковий ефект надає сирної начинки додавання гарбуза. Але перед змішуванням її із підготовленою сирною масою потрібно обов’язково спробувати гарбуз. Якщо смак недостатньо солодкий, а випікаються солодкі млинці з гарбуза – краще не ризикувати і замінити гарбуз на інший продукт.
    • Можна приготувати їх, використовуючи сир не в якості окремої начинки, а додати прямо в тісто. У такому варіанті гарні млинці з кабачків. Рецепт складається з чотирьох компонентів: кабачок, борошно, сир, яйце. Доповнюється за бажанням кріп і часник.
    • У повсякденному житті часто не вистачає часу для випікання млинців, однак це не привід відмовитися від улюбленої страви. З успіхом їх можна приготувати з лаваша. Начинка вибирається в залежності від потрібного результату, або солодка, або закусочна. Єдиний мінус такої страви – шар лаваша може виявитися занадто сухим і крихким.

    Калорійність

    Млинці з сиром відрізняються достатньою калорійністю, тому тим, хто стежить за своєю вагою, або береже фігуру від зайвих кілограмів, треба прискіпливо поставитися до вибору рецепти цієї страви.

    Вирахувати калорійність можна наступним чином – скласти повний перелік продуктів, зазначених у рецепті і порахувати калорії в перерахунку на 100 грам готового страви. Так як більшість любить додавати до млинців сметану, то в такому випадку калорійність значно збільшується і крім задоволення від поїдання смачної страви купуються зайві кілограми. Істотне кількість калорій додається використанням олії, особливо вершкового.

    Як і за допомогою чого можна домогтися мінімальних показників вмісту калорій в млинці з сиром? Рекомендується зробити наступне:

  • Повністю виключити масло для змазування сковороди, випікати млинці на спеціальному посуді зі спеціальним, захисним від пригорання, покриттям;
  • Замінити зазначене у рецепті молоко, кисляк, кефір або сироватку.
  • Секрети від наших авторів

    Кожен кулінар готує страву, не лише дотримуючись зазначеної рецептурі, але і проявляючи винахідливість і коригуючи рецепт на свій смак. Є деякі секрети і у млинців з сиром, щоб улюблене ласощі вийшло, як можна смачніше.

    • По – перше, смачна начинка готується тільки із відбірного якісного продукту. Найбільше цим вимогам відповідає домашній сир. Якщо продукт вийде дуже вологим, необхідно гарненько віджати його, щоб домогтися необхідної розсипчастості;
    • Друга особливість — домашній сир може вийти сухуватим, що так само може зіпсувати страву. Щоб пом’якшити сирну масу і надати їй потрібну м’якість і легкість, можна додати трохи вершків;

    • І ще одне важливе зауваження: якщо потрібен дуже крихка і ніжна на смак начинка, сир слід збити в блендері або пару раз протерти через сито.

    Їх приготування не займає багато часу, не вимагає особливих навичок в кулінарній справі. До того ж, в сучасних посібниках по домашньому господарству зібрано безліч порад досвідчених господинь, які допоможуть спекти чудово смачні, рум’яні і поживні маленькі «сонечка на сковорідці» з ніжним сирним смаком.