Можна молитися під час місячних будинку?

Можна молитися під час місячних будинку? Для деяких це питання може здатися дивним, адже відповідь очевидна. Інші не на жарт ламають голову, намагаються з’ясувати у священика. Можна чи не можна? Що кажуть про це різні релігії?

Поняття молитви

Щоб визначитися з відповіддю, потрібно, насамперед, розібратися з поняттям. Що таке молитва? Це уявне або словесне звертання до Бога, Святих, з проханням про що-небудь. Молитва відрізняється від звичайної прохання своїм енергетичним обрамленням. Прохання виходить від щирого серця, з душі, з істинної потреби. Якщо завчену молитву читати просто так, не вкладаючи в неї сенсу, вона перетворюється в звичайний вірш, не має ніякої сили. Молитва – це не завчений віршик, написаний кимось у свій час, на поклик зсередини, в якому не слова відіграють головну роль, а думки. Єдина молитва, яку дав Бог, щоб людям було легше до нього звертатися, слова були почуті – Отче Наш. Вона перекладена на всі мови світу. Є в кожній релігії.

Бог – наш отець Всевишній. Так чому до нього не можна звернутися, коли у цьому є потреба? Нерідко і зміст звернення стосується хворобливих місячних, сильної крововтрати, захворювання статевої системи. Бог створив жінку такою, він знає всі її секрети. Абсолютно не важливо, йде кров чи ні, головне, щоб молитва йшла від щирого серця. Кожному Бог дає за істинної потреби.

Загрузка...

Можна молитися вдома православної

У часи Старого Завіту жінка під час менструації вважалася нечистою. Їй заборонялося відвідувати храм, священні місця, торкатися до святинь, з’являтися у громадських місцях. В ті часи свою відданість Богу показували через жертвоприношення, точне дотримання правил Старого Завіту. Проте все змінилося з
приходом Ісуса Христа. Гріх людства він відкупив своєю кров’ю, все матеріальне стало духовним. Молитву він дав одну – Отче Наш. Закликав молитися своїми словами, перебуваючи на самоті. Новий Завіт спростив правила Старого, зняв клеймо «нечистої» з жінки. Після смерті Христа стало можливим не тільки молитися вдома в будь-якому стані, але і відвідувати святі місця.

Однак у православ’ї залишилися на цей рахунок свої погляди. Деякі священики досі забороняють жінкам входити в храм під час критичних днів. Велика частина з них наполягає на неможливості у ці дні проходитимуть причастя, торкатися ікон. Можна приходити в церкву, молитися, але перебувати недалеко біля входу. З часів Нового Завіту всі ці заборони є необґрунтованими. Але і храмом Ісус називав душу людини, а не конкретну будівлю. З цього виходить, що істинним християнам можна молитися вдома, не вирушаючи в церкву. Менструація не є перешкодою.

Для тих, хто дотримується правил православної церкви, молитися вдома можна. Не можна читати молитви, написані кимось з метою отримати щось. Наприклад, молитва Святого Митрофана на благополуччя в домі. Це вже не молитва, а ритуал, що вимагає дотримання спеціальних правил. Поставити ікону, запалити свічку, читати пошепки кілька разів. Ось такий ритуал, і йому подібні, проводити під час критичних днів не можна.

Можна молитися мусульманці при
місячних будинку

Молитва мусульманки нічим не відрізняється від жінок з іншої релігії. Справжнє звертання до Аллаха, що випливає з глибини душі можна здійснювати в будь-якому місці, у будь-який час, в будь-якому стані. Заборона стосується Великого посту, що передує великому свята Рамазан. Великий піст полягає в дотриманні певних правил 30 днів поспіль. У їх число входить щоденне прочитання молитов. Однак жінкам під час критичних днів забороняється продовжувати ритуал, але продовжити вона повинна його після закінчення менструації. Що ж стосується щирої молитви, приміром, захворіла дитина, мати просить у Аллаха одужання, ніяких заборон немає.

Відповідь священика

Ієрей Сергій Осипенко:

«В молитві людина повинен жити кожен день. Він отримує благословення на день прийдешній, дякує за всі минулі події. Місячні жодним чином не впливають на цей процес. Жінка може звертатися до Бога зі своїми проблемами, виражати подяку, висловлювати прохання. Ніхто не вправі заборонити рятувати свою душу, якщо виникне у цьому потреба у самої людини».

Цікаве відео: