Салат: норі з авокадо і помідорами черрі

 

Привіт, хлопці і дівчата. Пропоную приготувати незвичайний і цікавий салат з авокадо і водоростями норі. Поєднання незвичне, але сам салат вас здивує. Ситний, і по корисності, думаю, він дуже навіть хороший.

Пару слів про морських водоростях

Водорості – овочі моря – японці готували задовго до заснування землеробства.

Може здатися дивним, адже дари моря – морські водорості – насилу можуть викликати здоровий апетит.

Насправді водорості хорошої якості і правильно приготовлені не тільки володіють чудовим ніжним смаком, але і чудово відтіняють смак сусідніх продуктів, вони також служать чудовою прикрасою різноманітних страв.

В Японії «овочі з моря» по популярності стоять нарівні з овочами з городу. Їх використовують при приготуванні супів, салатів і тушкованих страв.

Їдять їх як в маринованому, так і в сушеному вигляді.

Загрузка...

Рецепт салату

Нам будуть потрібні такі продукти:

  • Помідори черрі,
  • редис,
  • листя салату,
  • авокадо,
  • петрушка,
  • кріп,
  • водорості норі,
  • оливкова олія холодного віджиму,
  • сіль морська.

Овочі порізати, листя салату порвати руками, водорості норі нарізати ножицями або порвати руками. Все змішати, заправити олією.

Варіації можуть бути різні, але авокадо раджу додавати обов’язково, так як воно відмінно гармонує з водоростями норі. Я також люблю додавати кунжутна олія холодного віджиму або соняшникова сыродавленное.

Норі

А тепер кілька слів про те, що ж таке — норі, і чому їх виділяють серед всіх морських водоростей.

Норі — японська назва різних їстівних видів червоних водоростей. Термін норі також належить до продуктів, виготовлених з цих водоростей.

Кінцевий продукт виготовляють, подрібнюючи і потім висушуючи водорості на сонце, на бамбукових або дерев’яних рамах, після чого він нагадує зелену папір. Ці листи використовуються при виготовленні страв японської та корейської кухонь.

Норі містять рослинний протеїн, йод, вітаміни і мінеральні речовини. Постійне вживання норі знижує рівень холестерину в крові, що допомагає попередити розвиток атеросклерозу.

Статистичні спостереження показали, що водорості знижують ризик захворювання раком, а також сприяє відновленню імунної системи. Йод покращує засвоєння в організмі білка, фосфору, заліза і кальцію.

Споживана їжа, в якій містяться водорості норі, користь яких полягає ще і в тому, що йод зменшує в’язкість крові, а також знижує артеріальний тиск. Відомий факт, що морські водорості сприяють виведенню з організму радіоактивних речовин і токсичних металів.

Результати наукових досліджень, що проводяться пекінськими вченими, показали, що застосовуючи продукти з морськими водоростями навіть раз в тиждень, заповнює місячний запас вітамінів організму людини. Тобто замінює мультивітамінний комплекс.

Вибираючи норі, зверніть увагу, що упаковка була запечатана, колір у них повинен бути зелений і напівпрозорий. Розкривши упаковку з норі, треба відразу використовувати весь продукт або зберігати їх в герметичній посуді в темному і прохолодному місці, що б зберегти хрусткі властивості.

У салатах норі використовується не так часто, найбільше він використовується для приготування суші та ролів.

Сподіваюся, вам сподобається сьогоднішній салатик, приготуйте його, якщо у вас під руками знайдеться все, що потрібно.