Салат з консервованої квасолі: для свята і на швидку руку

Консервована квасоля давно завоювала собі почесне місце в повсякденному раціоні. Вона низькокалорійна і ідеально підходить для дієтичного харчування і задовольнить прихильників вегетаріанства. Тому салат з консервованої квасолі, можна з упевненістю розглядати як елемент здорового, збалансованого харчування не тільки на кожен день, але і як вдале рішення для урочистого столу.

Вибір продуктів

Для ніжного і легкого страви важливо грамотно підійти до вибору консерванту, зверніться до змісту етикетки на упаковці. До складу продукту додатково можуть входити: цукор, сіль, вода, оцтова кислота. Будь-які інші добавки синтетичної природи свідчать про низьку якість продукту.

Упаковка не повинна бути пошкоджена. Якщо після розтину виявлено мутний колір заливки, розварені зерна, на стручках явні плями, осад – пробувати не варто!

Яку саме різновид вибрати – справа смаку. Вона зберігає всі поживні речовини: клітковину, хром, цинк, залізо, вітаміни групи В та С.

Загрузка...

Швидкі рецепти

Близькі друзі і родичі часом радують своїм приходом «вранці» з тортиком і гарним настроєм. У такому разі салат з консервованої квасолі – відмінний спосіб приємно здивувати гостей на швидку руку. Приготувати його зможе навіть починаюча господиня. Залишається тільки відкрити холодильник, взяти необхідні продукти і дотримувати наступні правила:

  • обов’язково промивати консервант під проточною водою;
  • боби не ріжуться, а кладуться цілком, за винятком стручків;
  • для заправки використовують майонез, дієтичний йогурт, олію.
  • В залежності від уподобань у представлених нижче рецептах потрібно 1-2 банки бобів.

    Легкий

    З шинкою, спілими яблуками і вершковим сиром. Страва чудово на смак і просте у приготуванні.

    Склад:

    • шинка (350 р.);
    • твердий сир (250 р.);
    • 2 яблука;
    • часник, майонез, сіль.

    Приготування:

    Сир, очищені яблука разом з шинкою ріжемо кубиками, додаємо боби, часник, пропущений через прес. Заправляємо, солимо і подаємо на стіл.

    Рецепт універсальний, його легко змінювати, додаючи нові складові. Можна поєднувати з ковбасою, з вареною куркою, грибами і сухариками.

    Сирний

    Склад:

    • сир твердий (50 р.);
    • лавровий лист;
    • кріп (30 р.);
    • олія, оцет, цукор і сіль.

    Приготування:

    Боби попередньо покропите оцтом і полийте маслом, додайте приправи на кінчику ножа, подрібнений лавровий лист, тертий сир. Все посоліть, перемішайте і прикрасьте зеленню.

    Тбілісі

    Популярне блюдо з яловичиною.

    Склад:

    • яловичина (250 р.);
    • волоські горіхи (60 р.);
    • цибуля червона (головка);
    • два соковитих червоних болгарських перцю;
    • зубок часнику;
    • хмелі-сунелі (на кінчику ножа);
    • пучок кінзи;
    • яблучний оцет;
    • оливкова олія.

    Приготування:

    Цибуля шинкуется тонкими половинками кілець, а перець і м’ясо – кубиками. Сік видавленого часнику змішайте з усіма інгредієнтами. Додайте приправу. Перед подачею заправте. Прикрасити можна гілочками зелені з волоськими горіхами.

    З помідорами і шинкою

    Склад:

    • помідор (3 шт.);
    • шинка (250 р.);
    • зелень петрушки (0,5 пучка);
    • ріпчасту цибулю (головка);
    • майонез.

    Приготування:

    Шинку нарізаємо соломкою і змішуємо з бобами. Додайте два нарізаних томатів. Перемішуємо і заправляємо. В якості прикраси використовуйте зелень і залишився помідор.

    Святкове меню

    Свята завжди багаті на привітний «Олів’є» і відомий «з крабовими паличками». Що може скласти їм гідну конкуренцію? Відповідь очевидна. Бобові стануть прекрасним доповненням риби, м’яса з картоплею, а в поєднанні з болгарським перцем, кукурудзою і навіть з оливками вони розкривають всю палітру смаків. Підтвердження цього кілька нескладних рецептів.

    Азійський

    Склад:

    • яловичина (400 р.);
    • один лимон;
    • соєвий соус;
    • дві моркви;
    • салат (упаковка);
    • листя м’яти (0,5 чашки);
    • арахіс (третина чашки);
    • червоний перець, сіль.

    Приготування:

    Салат готується з консервованої зеленої квасолі. В першу чергу маринуємо яловичину. Для маринаду збийте сік лимона, 1 ст. ложку соєвого соусу, 3 ст. ложки олії, все поперчіть. М’ясо витримайте півгодини від усього маринаду. Пару хвилин обсмажте з двох сторін. Викладіть на обробну дошку, накрийте фольгою. М’ясо має настоятися не менше 20 хвилин. Після чого наріжте кубиками і викладіть в миску і залийте все залишками маринаду.

    Морквину шинкуйте тонкими смужками, додайте в маринад з яловичиною разом з бобами, листям і м’ятою. Розділіть на порції і посипте арахісом.

    Грибний

    Склад:

    • яловичина (300 р.);
    • дев’ять маринованих огірків;
    • консервовані печериці (300 р.);
    • оцет;
    • яйце (3 шт.);
    • сіль, майонез.

    Приготування:

    М’ясо, яйце відварити круто і наріжте шматочками, цибулю шинкуется півкільцями і сбрызгивается оцтом. Додайте порізані гриби, огірки і боби. Інгредієнти перемішайте зі спеціями, майонезом.

    Таке блюдо з грибами чудово поєднується з волоськими горіхами і сухариками, гармонійно з картоплею.

    З пармезаном і оливками

    Склад:

    • оливки (банку);
    • сир пармезан (100 р.);
    • сухарики (50 р.);
    • головка часнику;
    • кінза;
    • майонез.

    Приготування:

    До натертому пармезану додайте рубаний часник, кінзу, оливки, різані навпіл або четвертинками. Залишилися складові перемішайте і заправте. Сухарі додаються перед подачею, інакше вони розтопляться.

    Дієтичні

    Дієтичне харчування і вегетаріанство – це шлях до здоров’я організму. Квасоля буде головним помічником у цьому. Міститься в ній білок легко засвоюється, втамовує відчуття голоду і може повноцінно замінити рибні і м’ясні продукти. Велика кількість вітамінів групи В зміцнює волосся і покращує стан шкіри.

    Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує щодня споживати 20-40 р. клітковини, саме стільки міститься в ста грамах цієї культури.

    Існує безліч рецептів салатів з консервованої червоної квасолі, які подарують сил і енергії на цілий день. Ось кілька з них.

    Весняний

    Склад:

    • пекінська капуста;
    • цибуля (головка);
    • маслини (100 р.);
    • очищені гарбузове насіння (50 р.);
    • лимонний сік (0,5 ст. ложки);
    • оливкова олія;
    • цукор.

    Приготування:

    Порізані гарбузове насіння, білі стебла 3-4 листків капусти, половинки маслин, бобові змішайте з цибулею, обсмажені на сковороді з чайною ложкою цукру. Інгредієнти заправляють соусом з лимонного соку, пари ложок олії, пучки трав. Листя пекінської капусти можуть стати вишуканою прикрасою.

    З баклажанами

    Склад:

    • один болгарський перець;
    • одна морква;
    • баклажани (1 кг);
    • чотири томата;
    • оцет;
    • сіль;
    • цукор.

    Приготування:

    М’якоть очищеного баклажани наріжте соломкою, залийте підсоленою водою. Дайте настоятися не менше півгодини. Моркву, перець шинкуйте соломкою, викладайте на дно каструлі. Зверху інгредієнти залийте томатом і часником, пропущеними через блендер. Доведіть до кипіння, після чого тушкуйте з додаванням цукру.

    Через 30 хвилин закладаються промиті баклажани. Всі проварюється 15 хвилин. За кілька хвилин до кінця додайте чайну ложку укусу. Приємного апетиту!

    Рекомендації

    Незважаючи на всю користь і різноманітність рецептів, необхідно пам’ятати, що продукт не рекомендується застосовувати в їжу при наявності захворювань травної системи, хворим на цукровий діабет і серцево-судинними захворюваннями.

    При відсутності протипоказань лікуючого спеціаліста бобову культуру можна вагітним, а годуючим жінкам на період грудного вигодовування краще себе у ньому обмежити, так як може викликати коліки та здуття живота в дитини.