Салат з копченою курячою грудкою: 8 найсмачніших рецептів

Копчена куряча грудка – це не тільки самодостатня страва, але і незамінний пікантний компонент, що відкриває можливість пофантазувати і спробувати найсміливіші кулінарні рецепти. Куряче м’ясо відмінно поєднується практично з усіма овочами і фруктами, що дозволяє втілити в життя практично будь-яку закуску і істотно урізноманітнити щоденне меню. Ну а салат з копченою курячою грудкою прикрасить будь-який стіл.

Яскравий смак і відмінне поєднання з іншими продуктами – це не єдина особливість копченого курячого м’яса при приготуванні салатів. Така грудка – це вже готову страву, що дозволяють не витрачати багато часу на приготування. При цьому, навіть володіючи мінімальними кулінарними навичками, можна приготувати практично будь-яку страву.

Сьогодні існує безліч різних рецептів салатів з копченою грудкою і безліч варіантів їх приготування. Перерахувати їх всіх просто неможливо. У даній статті ми зібрали вибрані рецепти салатів для повсякденного або святкового трапези, якими з радістю ділимося з вами.

Рецепти кращих салатів з копченою грудкою курки

Загрузка...

Салат з копченою курячою грудкою і морквою по-корейськи

Склад:

  • морква по-корейськи – 300 г;
  • копчена курка – 300 г;
  • печериці смажені – 300 г;
  • чорнослив з кислинкою – 200 г;
  • солоний огірок – 2 шт.;
  • майонез – за смаком.

Спосіб приготування наступний. М’ясо нарізати тонкими лініями. Печериці попередньо нарізати на тонкі шматочки і обсмажити. Кожен плід чорносливу найкраще поділити на два-три шматочки. Далі, після того як смажені гриби охолонуть, необхідно змішати всі інгредієнти і заправити салат майонезом за смаком.

Часто у цей салат також додають маринований зелений горошок.

Таке незвичайне поєднання інгредієнтів робить страву по-справжньому неповторним з цілою гамою різноманітних смаків, доповнюють один одного. А головне, всі інгредієнти можна знайти у будь-якому вітчизняному магазині.

Листковий салат з грибами і копченою курячою грудкою

Склад:

  • свіжі печериці – 300-350 грамів;
  • копчена грудка – 250-300 грамів;
  • цибулина – 1 штука;
  • яйце – 2 штуки;
  • морква – 1 штука (середній розмір);
  • картопля – 5-6 штук (середній розмір);
  • рослинне масло – 2-3 столові ложки;
  • майонез – за смаком.

Спосіб приготування наступний. Насамперед необхідно очистити і відварити моркву і картоплю. Після чого необхідно почекати, поки овочі охолонуть.

Далі необхідно зварити яйця круто.

Найкраще відварювати яйця в злегка підсоленій воді. Щоб уникнути потріскувань на поверхні, потрібно спочатку помістити яйця в холодну воду і варити на повільному вогні. Так вам не складе труднощів очистити яйця, шкаралупа буде легко відходити.

Гриби необхідно обсмажити на рослинному маслі. Для цього попередньо миємо печериці і нарізаємо їх тонким шаром. Гриби солимо за смаком. Викладаємо по готовності на тарілку і даємо охолонути.

Цибулю також необхідно обсмажити, попередньо дрібно нашаткувати, до появи золотистої скоринки. Після чекаємо, поки цибуля також охолоне.

Далі необхідно нашаткувати відварену картоплю і моркву на крупній тертці. Обов’язково дочекайтеся, поки овочі охолонуть.

Кілька кілець морквини можна залишити для прикраси готового салату.

Далі нарізаємо копчену курячу грудинку дрібними брусочками. Відварені круто яйця очищаються і натираються на крупній тертці.

Тепер, коли всі інгредієнти готові, можна приступати до формування нашого листкового салату. Цей етап включає кілька кроків.

 

  • На дно салатниці викладаємо шматочки курки та покриваємо їх тонким шаром майонезу.
  • Зверху викладаємо смажені шампіньйони.
  • Гриби рівномірно посипаємо смаженою цибулею. Отримані шари знову ж покриваємо тонким шаром майонезу.
  • Зверху рівномірно викладаємо картоплю і знову покриваємо шар майонезом.
  • Наступний шар – відварена натерта морква. Знову присмачую майонезом.
  • Самим верхнім шаром будуть відварені яйця, які також необхідно покрити шаром майонезу.

 

Наш салат готовий! Його можна прикрасити гілочкою петрушки, а також заздалегідь приготованими кружальцями вареної моркви.

Це один з найбільш відомих рецептів приготування салату з копченою куркою. Незважаючи на гадану складність, готувати таке блюдо досить-таки просто, вам не потрібно ніяких кулінарних навичок. Такий салат абсолютно точно сподобається кожному і стане справжньою прикрасою навіть самого вишуканого столу. Приготування цього дива кулінарії не відніме багато часу, а салат виходить не тільки смачним, але і ситним.

Салат з ананасами і курячою грудкою

Склад:

  • копчена куряча грудка – 400 г;
  • печериці свіжі – 400 г;
  • цибулина – 1 штука;
  • консервовані ананаси – 1 штука;
  • яйця – 4 штуки;
  • сир середньої солоності – 200 г;
  • майонез оливковий – 4 столові ложки;
  • сіль;
  • мелений чорний перець;
  • олія рослинна.

Яйця необхідно відварити круто, очистити і натерти на крупній тертці. Далі ріжемо цибулю кільцями й обсмажуємо на сковороді до появи золотистої скоринки.

Гриби необхідно відмити (бажано використовувати печериці), нарізати і обсмажити до золотавої скоринки. Після перекласти в тарілку і дати їм охолонути.

Намагайтеся перекладати інгредієнти на тарілку, залишаючи в сковороді якомога більше олії. Якщо масла занадто багато, перекладіть інгредієнти на щільну серветку.

Мариновані ананаси необхідно нарізати кубиками. Щоб зберегти сік, використовуйте самий гострий ніж. Грудка також нарізають дрібними кубиками. Сир натираємо на середній тертці.

Далі необхідно викласти готові інгредієнти шарами, можна використовувати спеціальні формочки.

Шари викладаємо в такому порядку:

  • гриби;
  • курка;
  • ананаси;
  • яйця;
  • майонез;
  • тертий сир.

Така екзотика готується дуже швидко. Настільки різні інгредієнти прекрасно поєднуються, а салат виходить легким і неповторно смачним.

Гострий салат з курячою грудкою

Склад салату:

  • куряче філе – 150 г;
  • перець болгарський червоний – ½ шт;
  • огірки – ½ шт;
  • морква – ½ шт;
  • бобові паростки – 1 жменя;
  • м’ята – 4 гілочки;
  • кінза свіжа – 4 гілочки;
  • кунжут – 1 щіпка;
  • кунжут чорний – 1 щіпка.

Соус:

  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • соєвий соус – 4 ст. ложка;
  • винний оцет – 1 ст. л.;
  • мед – ½ ст. л.;
  • соус «Табаско» – 4 краплі;
  • корінь імбиру.

Почати слід з соусу і дати йому настоятися. Для цього необхідно всього лише натерти імбир і перемішати всі інгредієнти.

Далі переходимо безпосередньо до приготування салату. Нарізаємо філе кубиками або тонкими стрічками. Поливаємо м’ясо половиною соусу. Перець, огірок і моркву нарізаємо тонкими паличками. Далі перемішуємо всі інгредієнти і присмачую іншою частиною соусу.

Посипаємо сіллю і перцем за смаком, посипаємо кунжутом, і салат готовий!

Салат з курячою грудкою і кукурудзою

Склад:

  • куряча грудка копчена – 400 г;
  • майонез – 200 г;
  • маринована кукурудза – 150 г;
  • сир – 130 г;
  • помідор – 2 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • чорний мелений перець;
  • зелень;
  • сіль.

Курячу грудку очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо м’ясо в глибоку тарілку і покриваємо майонезом. Часник дрібно нарізати або вичавити, посипати поверх існуючого шару.

Далі викладаємо кукурудзу і також покриваємо тонким шаром майонезу. Після тонко нарізаємо помідори – це буде наступний шар. Помідори злегка посолити і поперчити. Далі викладаємо шар відварених натертих яєць. Зверху щедро посипаємо все це натертим сиром і покриваємо майонезом.

Щоб соки кожного з шарів встигли просочити один одного, необхідно дати салату настоятися 20 хвилин.

Цей досить простий рецепт може урізноманітнити будь-яку трапезу.

Салат з копченою курячою грудкою і чорносливом

Склад:

  • копчена грудка – 250-300 грамів;
  • головка цибулі – 1 шт.;
  • морква – 1 шт. (середнього розміру);
  • мариновані шампіньйони – 300-350 грамів;
  • майонез — 1 столова ложка;
  • соняшникова олія — 1 столова ложка.

Насамперед необхідно очистити моркву і ріпчасту цибулю. Далі необхідно дрібно порізати цибулю, моркву слід нашаткувати на тертці. Мариновані гриби необхідно розрізати на дві-три частини кожен.

Морква трохи обсмажити на повільному вогні. Для смаження можна використовувати звичайне рослинне масло. Далі додати в сковорідку гриби і цибулю. Продовжувати смажити до готовності, поки всі інгредієнти не стануть м’якими. Вміст сковороди необхідно постійно помішувати.

Вміст сковорідки перекласти в глибоку тарілку. Необхідно дати охолонути отриманої суміші. Поки інгредієнти охолоджуються, щоб не втрачати часу дарма, можна нарізати курку невеликими рівномірними брусочками.

Тепер нам залишається перемішати всі інгредієнти і салат посолити за смаком. Заправляємо майонезом, перекладаємо все в салатницю, і наш салат готовий.

На приготування цього салату йде не більш 10 хвилин. При цьому таке блюдо здатне задовольнити смаки навіть найприскіпливішого гурмана.

Салат з курячою грудкою і оливками

Склад:

  • грудка – 100-150 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • огірки – 2 шт.;
  • оливки – 15-18 шт.;
  • сир плавлений – 100 грамів;
  • зелена цибуля – 30 р;
  • кріп і петрушка;
  • сіль і перець;
  • майонез.

Огірки, помідори і сир плавлений нарізати кубиками. Оливки відокремити від кісточок і розрізати навпіл. Далі нарізаємо філе кубиками або тонкими лініями.

Після перемішуємо всі інгредієнти. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо подрібнену зелень і присмачую все майонезом.

Салат з курячою грудкою та квасолею

Склад:

  • консервована червона квасоля – 1 банка;
  • яйця – 2-3 шт.;
  • грудка – 200 грамів;
  • цибуля – 1 головка;
  • сіль;
  • майонез або сметана.

Курка нарізається кубиками і викласти в салатницю. Далі накладаємо червону квасолю. Цибулю необхідно дрібно нарізати. Яйця зварити круто і потерти на тертці. Далі яйця і цибулю викласти поверх квасолі. Далі перемішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо за смаком, присмачую майонезом.

Висновок

З таким елементом, як копчена куряча грудка, можна приготувати безліч різноманітних смачних салатів. Такі ласощі підходять для щоденного і святкового столу. А найголовніше – вам не буде потрібно купувати дорогі продукти, витрачати багато часу на приготування і навіть володіти навичками доброго кухаря.