Салат з пекінської капустою: 11 найбільш смачних і ситних рецептів

Багато господині визнають, як приємно готувати страви, які несуть здоров’я близьким. Салат з пекінської капусти — одна з таких корисних закусок, яку з легкістю можна приготувати в будь-який час року. Експериментуйте з різними заправками і компонентами і отримуйте задоволення від вітамінних салатів!

Секрети приготування салату з пекінською капустою

Для позбавлення від нітратів в «пекинке» експерти рекомендують покласти її на годину в миску з холодною водою, а потім гарненько струснути від крапель, після чого капусту можна використовувати для салатів та інших страв.

Замість солі салат з пекінської капустою можна заправляти соєвим соусом, а майонез рекомендується готувати самостійно або розбавляти його в співвідношенні 1:1 з домашньою сметаною.

Сухарики краще додавати вже перед тим, як подати салат, щоб він не «потік».

Загрузка...

Найбільш популярні рецепти

Якщо ви ставите питанням, як приготувати салат з пекінської капусти, в цій статті ви знайдете відповідь і зможете ознайомитися з декількома найбільш популярними рецептами, а також з тонкощами приготування страв.

З курячою грудкою

Легкий у приготуванні рецепт ніжного салату з пекінською капустою, курячим філе і зернятками кукурудзи.

Інгредієнти:

  • качан пекінської капусти;
  • філе 1 курки;
  • баночка консервованих або 300 г заморожених зерен кукурудзи;
  • 1 цибулина;
  • листя петрушки;
  • нерафінована оливкова або соняшникова олія (або домашня сметана+майонез);
  • сік четвертинки лимона (або бальзамічний оцет);
  • сухарики;
  • орегано, сіль, чорний мелений перець.

Спочатку слід пошинкувати тонкою соломкою пекінську капусту. Філе курки трохи відбити, посипати перцем і сіллю, обсмажити на грилі або на сковорідці. Дрібненько посікти цибулю і петрушку. У великій мисці змішати «пекинку», зерна кукурудзи, петрушку і сухарики. Посолити і додати щіпку орегано.

Філе охолодити і порізати соломкою або кубиками, все змішати і полити оливковою олією і скропити соком лимона, все ретельно перемішати. Можна подавати на стіл, переклавши в салатницю і прикрасивши зеленню по своєму смаку.

Цезар

Салати з пекінської капусти найсмачніші, як вважають багато діти і дорослі. Це не дивно, адже капуста — дієтичний продукт, вона діє на кишечник як щітка, інші компоненти салату дуже поживні. До того ж їх можна змінювати, створюючи численні варіації цього апетитного страви і готуючи кожен салат «у новому виконанні».

Інгредієнти:

  • півкіло курячої грудки;
  • 400 грамів пекінської капусти;
  • 200 грамів пармезану або іншого твердого сиру;
  • 2 помідори;
  • сіль, перець;
  • полбатона для сухариків;
  • 2 столові ложки соняшникової або оливкової олії.

Для приготування соусу:

  • 150 грамів майонезу;
  • 3 столові ложки сметани;
  • 1 чайна ложка соєвого соусу;
  • зубчик часнику;
  • сік половинки лимона.

Філе курки розморозити, промити і обсушити паперовим рушником. Потім його слід посолити, поперчити, посипати улюбленими спеціями і обсмажити з 2 сторін (буквально за 10 хвилин) на соняшниковій або оливковій олії на невеликому вогні. Потім необхідно викласти смажене філе в миску, потримати під кришкою 10 хв.

Взяти несвіжий білий хліб, нарізати кубиками (без скоринки), розмістити на листі, покришити 3 зубчики часнику і трохи збризнути олією, а потім відправити в духовку, періодично помішуючи лопаткою.

Поки сухарики підрум’янюються, можна нарізати соломкою зелену частину пекінської капусти. Остиглу грудку порізати кубиками. Пармезан крупно потерти.

Для приготування соусу слід змішати всі його компоненти. Потім викладіть в салатницю «пекинку», курячу грудку і тертий сир, залийте соусом і все ретельно змішайте. По краях блюда можна розкласти часточки помідорів, зверху посипати сухарями і пармезаном.

Все готово! Приємного апетиту!

З крабовими паличками

Рецепт салату з пекінською капустою і крабовими паличками має вишуканий смак.

Інгредієнти:

  • 300 г пекінської капусти (можна замінити молодої білокачанної);
  • 200-300 грамів крабових паличок;
  • 4 яйця;
  • 200-грамова баночка консервованої кукурудзи;
  • сіль, перець – за смаком;
  • 2-3 столових ложки сметани або майонезу.

Яйця зваріть круто (близько 10 хвилин), злийте воду, в якій вони варилися, залийте їх холодною водою. Потім остудіть, очистіть їх і натріть на крупній тертці.

Поки яйця варяться і холонуть, наріжте «пекинку» (або білокачанну капусту) соломкою або шматочками. Злийте воду з банки консервованої кукурудзи, висипте її в миску, перемішати з яйцями. Крабові палички порізати кубиками або крупно потріть. Додайте сіль, перець, майонез або сметану, ретельно все перемішайте.

Салат готовий за лічені хвилини! Приємного апетиту!

З копченою ковбасою

Цей салат з пекінської капустою має пікантний смак, який може різнитися в залежності від сорту ковбаси і сиру. Він швидко готується і підійде до будь-якого столу.

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 200 г копченої ковбаси;
  • 150 г сиру;
  • 300 р «пекінкі»;
  • банку консервованого горошку або 200 г замороженого зеленого горошку;
  • 2 зубчики часнику;
  • пучок кропу;
  • сіль, перець;
  • сметана/майонез для заправки.

Відваріть 3 яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи, поріжте дрібними кубиками. У глибоку миску наріжте соломкою пекінську капусту. Такий же соломкою потрібно копчену ковбасу порізати, все змішати, додати консервований або заморожений горошок і дрібно натертий сир.

Для заправки змішайте сметану або майонез з розчавленим часником і дрібно порізаною зеленню кропу.

Заправте салат, акуратно змішайте всі компоненти.

Хрусткий салат готовий!

З кальмарами

Салат з пекінською капустою і кальмарами не так простий, як інші, але досвідчена господиня може впоратися з його приготуванням за 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • 200 г маринованих/варених кальмарів;
  • 5 листочків пекінської капусти;
  • 1 цибулина;
  • 2 курячих яйця;
  • лимонний сік, спеції і сіль соєвий соус;
  • третину склянки майонезу;
  • зелень кропу і петрушки, 2-3 часточки огірка і помідора на кожну порцію для прикраси.

Розморозьте кальмари, обварите їх окропом у друшляку і поставте під струмінь холодної води, щоб легше зняти шкірку. Потім закип’ятіть воду, посоліть і проваріть кальмари близько хвилини. Остудіть їх і поріжте на шматочки. Або з банки з маринованими кальмарами злийте рідину і поріжте їх.

«Пекинку» промийте і обсушіть, поріжте або нарвете на шматочки. Цибулю очистіть і поріжте соломкою. Зваріть яйця, остудіть і очистіть їх від шкаралупи, а потім дрібно накришити.

Перемішайте всі підготовлені компоненти, додайте майонез, лимонний сік і спеції. Розкладіть зверху гілочки петрушки, присипте зеленою цибулькою, покладіть часточки огірка і помідора.

Салат дуже цікаво виглядає у маленьких вазочках.

З тунцем

Ідеальний рецепт легкого салату, якщо раптово нагрянули гості. Залучіть до процесу приготування дітей і з задоволенням повечеряйте!

Інгредієнти:

  • пекінська капуста;
  • 1 баночка консервованої кукурудзи;
  • солодкий перець;
  • 1 банку тунця;
  • кілька пір’я зеленої цибулі;
  • сухарики;
  • сметана або майонез.

Поріжте або порвіть руками пекінську капусту, перець можна порізати кубиками, а зелений лук дрібно порубати. Все перемішайте, додайте кукурудзу, тунець і готові сухарики (або ви можете зробити їх з половини несвіжого батона). Заправте сметаною або майонезом.

Можна прикрасити салат зеленню, часточками мандаринки або зернятками граната на свій смак.

З ковбасою і кукурудзою

Інгредієнти:

  • 600 грамів пекінської капусти;
  • 150 г копченої ковбаси;
  • 150 грамів майонезу;
  • 1-2 яйця;
  • 2 свіжих огірка;
  • півбанки консервованої кукурудзи;
  • спеції, сіль і кріп.

Візьміть невеликий качан капусти, крупно поріжте або порвіть руками листя. Ковбасу і 1 огірок наріжте кубиками і змішайте з капустою, додайте кукурудзу, сіль і майонез. Все перемішайте і прикрасьте часточками другого огірка, присипте кропом.

Вуаля, салат готовий!

З квасолею

Інгредієнти:

  • 1 невеликий качан пекінкі»;
  • 1 банку червоною квасолі, консервованої в своєму соку;
  • 60 грамів сухариків;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • чверть склянки майонезу;
  • 50 грамів сиру;
  • сіль і улюблена зелень.

Поріжте «пекинку» соломкою. Промийте квасолю під проточною водою, дайте час стекти, а потім обсохнути на паперових рушниках. Подрібніть ножем, на тертці або під пресом 3-4 зубчики часнику. Натріть сир дрібно. Всі компоненти перемішайте з майонезом до однорідності.

Перед подачею на стіл додайте сухарі і сіль, пересипте в салатницю, прикрасити по своєму смаку.

З креветками

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 3 помідори черрі;
  • 200 грамів пекінської капусти;
  • 250 грамів креветок;
  • 200 грамів пармезану;
  • кілька листочків петрушки або гілочок кропу;
  • 50 грамів соєвого соусу (або майонез, сметана для заправки лимонний сік).

Спочатку відваріть креветки в підсоленій воді 3 хвилини і очистіть їх. Нашаткуйте капусту і поріжте навпіл помідори. Яйце зваріть круто, почистіть і розріжте на 4 частини. Сир дрібно натріть.

Можна заправити салат соєвим соусом або змішати майонез зі сметаною і декількома краплями лимонного соку.

Покладіть на тарілку гіркою капусту, соус, навколо часточки черрі, другим шаром креветки, знову соус. Потім посипте все сиром, навколо розкладіть яйця і гілочки кропу або листочки петрушки. Все готово, приємного апетиту!

З помідорами і сиром

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка середніх розмірів;
  • 500 грамів «пекінкі»;
  • 6 помідорів черрі;
  • 50 грамів твердого сиру;
  • 3 скибочки батона або пакетик сухариків;
  • 2 яйця;
  • 2 зубчики часнику, сіль за смаком.

Для соусу:

  • 2 жовтка курячих яєць;
  • 2 чайних ложки діжонської гірчиці;
  • 1/6 склянки лимонного соку;
  • трохи цибулі-шалот;
  • пів чайної ложки лимонної цедри;
  • пів чайної ложки цукру.

Відварити курячу грудку, остудіть і наріжте її. Відваріть круто яйця, остудіть і наріжте дрібно. Поріжте соломкою капусту і часточками помідори, потріть на дрібній тертці твердий сир. Подрібніть в пресі часник, все змішайте і посоліть.

Приготуйте соус: змішайте всі його компоненти виделкою або блендером. Заправте салат і насолоджуйтеся смачною страв з близькими людьми!

Салат з «пекінкі» з шинкою

Спробуйте приготувати такий салат. Ви поб’єте гостей яскравим і неповторним поєднанням компонентів!

Інгредієнти:

  • 1 качан пекінкі»;
  • 300 грамів шинки;
  • 300 грамів філе курки;
  • 150 грамів пармезану або іншого твердого сиру;
  • 100 грамів волоських горіхів;
  • 4 курячих яйця;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • половина банки консервованих ананасів;
  • зелену цибулю і листя салату;
  • сіль, сметана або майонез за смаком.

Поріжте дрібною соломкою капусту, зелену цибулю тонко кільцями. Наріжте Кубиками шинку. Обсмажте на соняшниковій або оливковій олії волоські горіхи порубаєте їх. Крупно потріть сир і варені яйця, а ананаси порізати великими кубиками. Філе відваріть і наріжте його кубиками.

Змішайте всі компоненти, додати майонез, сметану і сіль за смаком.

Готовий салат можна викласти на листя салату.

Насолоджуйтеся смаком!

Поради та рекомендації кухарів

 

  • Пекінська капуста краще всього поєднується з білим перцем, карі, базиліком і коріандром.
  • Не можна змішувати капусту з вершками і молоком, щоб не викликати розлад роботи ШЛУНКОВО-кишкового тракту, краще заправляти салат кислу сметану, йогурт, кефір, соєвий соус, оливкова олія або майонез.
  • У салат з «пекинкой» можна додати зелень, часник, огірки, солодкий перець, морква, корінь і листя селери, яблука, помідори, кукурудзу та горошок, маслини, м’ясо і морепродукти.

 

Висновок

Пекінська капуста відрізняється безцінним властивістю зберігати корисні властивості цілий рік, бо так гарні взимку салати та інші страви з неї. Ви можете збагатити і урізноманітнити повсякденний раціон своєї родини, скориставшись рецептами, перерахованими в цій статті.

Здоров’я вам і вашим близьким!