Салат з сайрою мімоза: популярні варіації страви

Смачні рибні салати з майонезом відомі і широко поширені серед жителів слов’янських країн. Просте, смачне і ситне страву готують у їдальнях, кафе і вдома. Улюблений салат з сайрою – мімоза частий гість на святкових столах.

Кожна поважаюча себе господиня вміє готувати це нехитре блюдо, у багатьох є власний рецепт і маленькі хитрощі готування.

Похідний

Приготування їжі в похідних умовах чи на пікніках ґрунтується на вогнищі або мангалі. Але і в складній ситуації знаходять вихід з положення. Всі складові рецепту легко взяти з собою в дорогу.

За відсутності кухонної дошки та кухонних приналежностей спрощений варіант закуски готують за допомогою миски і вилки.

Консерви відкрити спеціальним ножем або іншими підручними засобами, рідину злити. Вміст банки викласти в миску і добре розім’яти виделкою. Відварені яйця почистити, додати до риби, розім’яти виделкою. Готову похідну мімозу з сайрою або сардиной за смаком заправляють соусом і сіллю. Подавати можна в тій же мисці, розкласти по тарілочках або використовувати для приготування бутербродів.

Загрузка...

Традиційне блюдо

Недосвідченим господаркам буде корисно дізнатися, як приготувати класичний салат мімоза в домашніх умовах. Це саме той самий салат з картоплею і консервованої сайрою, смак якого багато хто пам’ятає з дитинства.

Склад:

  • Будь-які рибні консерви – 1 банку (230-250 гр.);
  • Яйця великі варені – 4 шт;
  • Картопля варена – 4 шт;
  • Морква варена – 2 шт;
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт;
  • Майонез, сіль.

Приготування:

Білки і картоплю окремо натерти на крупній тертці. Жовтки і моркву подрібнити на дрібній решітці терки. Цибулю нарізати дуже дрібно. Щоб отримати красиві порційні шматочки необхідно використовувати спеціальну металеву круглу форму. Всі інгредієнти викладаються шарами на порційній тарілці, металеве кільце тримає форму.

Після укладання всіх інгредієнтів кулінарне пристосування прибирається. Страву прикрашають і подають до столу. Спосіб копітка і вимагає не тільки часу, але і спеціальних навичок.

Більш простий і доступний спосіб приготування в домашніх умовах – викладати інгредієнти у квадратну ємність (форму для випічки, судочок тощо). Емальовану або скляну форму з бортиками висотою 5-6 см необхідно змастити рослинним маслом. Для зручності використовують спеціальну кулінарну пензлик, яку можна купити в будь-якому супермаркеті. Масляне покриття потрібно для того, щоб окремі порції було легше виймати.

Кожна прошарок рівномірно розподіляється по салатнику і змащується заправкою. Для зручності беруть соус в пакеті, відрізають невеликий куточок і створюють «майонезну сіточку». Так не пошкоджуються шари.

Склад викладають у такій послідовності:

  • Половина картоплі;
  • Консерви;
  • Цибуля;
  • Білки;
  • Друга половина картоплі;
  • Моркву.
  • Останній шар добре змащують соусом, щоб не було просвітів. Верх традиційно прикрашають подрібненим жовтком і зеленню. Досвідчені господині роблять прикраси з сиром, ікрою або іншими ласощами.

    Перед подачею частування дають постояти кілька годин у холодильнику. Кухонної лопаткою частування «розрізають на порційні частини, кожен порційний шматочок викладають на тарілки і подають до столу.

    Для свята

    Існує багато способів урізноманітнити звичний склад закуски з консервованою рибою. Інгредієнти традиційного рецепту можна прибирати і доповнювати новими.

    Незмінними продуктами для мімози є консервована риба в маслі, варені яйця і соус.

    Додаткові складові підбираються за смаком і залежно від пори року. Влітку частування готують з огірком і зеленою цибулею, взимку з яблуком і вареними овочами.

    Кілька простих варіантів оригінальної закуски:

    • Заміна сайри на консервованого тунця або лосося освіжить і додасть вишуканості святкового меню;
    • Якщо прибрати з класичного рецепту варену картоплю і приготувати закуску з рисом, вийде ситна і смачна їжа;
    • Смак рибних консервів підкреслюється тертим маринованим огірком або майонезом з додаванням лимонного соку.

    Варіант від нас

    Цікавий варіант закуски з сайрою і вершковим маслом сподобається всім гостям. При цьому навряд чи хтось зможе назвати всі складові. На плоске блюдо викладають шарами подрібнені продукти. Кожен шар змазують оливковим майонезом:

  • Подрібнені білки 4-х відварених яєць;
  • Рибні консерви;
  • Дрібно нарізана цибулина;
  • 100 гр. вершкового масла, тертого на дрібній тертці;
  • 150 гр. натертого твердого сиру.
  • Готовий салат прикрашають жовтками і зеленню. За бажанням зображують гілочку мімози, використовуючи гілочки кропу або петрушки.

    Готову страву поставити настоюватися в холодильнику на кілька годин.