Сирна запіканка з манкою в мультиварці: тонкощі приготування

Що можна побажати, коли мова йде про їжу? Звичайно, щоб страва просто і швидко готувалося. Сирна запіканка з манкою в мультиварці – втілює в життя дане бажання. Досить слідувати простим рецептом і рекомендацій.

Як у дитячому садку

Незважаючи на всю корисність, багато дітей не люблять їсти сир. Тому молоді мами ухіщряются ховати його у всілякі страви і не завжди вдало. Справжній успіх чекає на тих, хто приготує класичну запіканку, як у дитячому садку, смак якої не зрівняється ні з чим.

Склад:

  • сир (500 р.);
  • яйця (2 шт.);
  • манна крупа (100 р.);
  • молоко (0,3 склянки);
  • вершкове масло (50 г).

Приготування:

В першу чергу надайте сиру легкість, протерши його через сито. Додайте до нього яйця, молоко, цукор і розтоплене масло. По мірі перемішування інгредієнтів всипайте манку. Отриману консистенцію збийте до стану рідкої сметани.

Для цього можна користуватися блендером, хоча багато хто відзначає, що в такому випадку маса виходить занадто однорідною.

Після заготівлю бажано залишити «відпочивати» як мінімум на 30 хвилин. У чашу, змащену маслом, викладіть сир і встановіть режим «Випічка» на годину. У деяких мультиварках з режимом «Піч» час скорочується до півгодини. Коли довгоочікуваний сигнал сповістить про готовність, не поспішайте відкривати кришку. Остиглу запіканку акуратно відокремте від стінок, накрийте зверху тарілкою і переверніть.

Готову страву прикрасить згущене молоко і кілька ягід свіжої брусниці або журавлини. Для більш святкової подачі підійде розтоплений шоколад.

Загрузка...

З яблуком

Маленьким непосидам доведеться за смаком і більш сучасний рецепт запіканки з яблуком. Для цього в приготовлену сирну консистенцію покладіть щіпку ваніліну або кориці, попередньо очищені від шкірки терті яблука. «Випікати близько години і дати охолонути.

Дієтична

Дотримуючись принципу здорового харчування, не можна відмовляти собі в маленьких гастрономічних задоволеннях. Особливо якщо їх багатий вітамінний і мінеральний комплекс принесе тільки користь. Приготувати солодку дієтичну запіканку дуже легко без цукру. Для цього він замінюється різними фруктами, курагою і чорносливом.

Калорійність такого страви дуже маленька – 90 Ккал на 100 грам, а заряд сил та енергії – забезпечений.

Склад:

  • знежирений сир (250 р.);
  • яйця (2 шт.);
  • манна крупа (30 р.);
  • кефір (3 ст. ложки).

Приготування:

Сирну масу перемішайте з кефіром, після чого влийте збиті яйця. Запікати на режимі «Випічка» 45 хвилин. Цей рецепт легко різноманітити не тільки ягодами, але і горіхами, вівсяними пластівцями. При строгій дієті страва готується не тільки без борошна, але і без манної крупи.

Тонкощі приготування

Сир – ключовий інгредієнт страви. Від його вибору залежить не тільки консистенція, але і виразність смаку.

Оптимально використовувати свіжий розсипчастий сир середньої жирності. Якщо в наявності тільки знежирений або надто прісний сир, додайте в нього пару ложок сметани. Водянистий – компенсується пропорційним збільшенням манки.

Професійні кулінари рекомендують розділяти яйця на білок і жовток, збивати і вводити їх окремо. Це потрібно для досягнення ефекту розпушувача, який не входить до складу класичного рецепту. Білок, збитий з цукром і дрібкою солі, перетворюється в густу піну з дрібних бульбашок повітря. Саме вони дарують страві повітряну структуру.

Необхідність «відпочивати» заготівлі при кімнатній температурі очевидна. За півгодини манна крупа набухає. Якщо після сніданку залишилася манна каша на молоці, то її можна використовувати у приготуванні страви замість крупи.

Родзинки, яблука, моркву і інші інгредієнти вводяться в останню чергу. При цьому сухофрукти попередньо промиваються і замочуються в теплій воді. Якщо під час готування він злипається, то перед додаванням в заготовку просушіть і обваляйте в борошні.

Приготування в мультиварці відрізняється від запікання в духовці і має свої нюанси:

  • Не варто очікувати рум’яної скоринки, так як нагрівальний елемент йде по дну.
  • Низька температура нагріву збільшує час готування.
  • Масло, манка або панірувальні сухарі завжди наносяться на дно форми для запікання. В сучасних мультиварках це правильно необов’язково: нічого не підгорає і легко витягується.
  • Для кожної моделі готовність страви можна визначити тільки досвідченим шляхом.