Торт печінковий: самі смачні і оригінальні рецепти

Багато господинь хочуть дивувати своїх гостей і домочадців складними фірмовими «творами» або новими кулінарними шедеврами. До таких страв можна віднести торт з печінки – це і закуска, і самостійне страву. Досвідчена господиня впорається з ним без проблем. Тим, хто готує його вперше, доведеться повозитися, оскільки печінковий торт рецепт припускає досить непростий. Однак результат перевершить всі очікування.

Що таке печінковий торт і з чим його їдять

Печінка, як відомо, є джерелом заліза. У неї багато й інших важливих вітамінів і мікроелементів. Її необхідно включати в раціон всім, хто стежить за своїм здоров’ям.

Ті, кому зазвичай приготована печінка не за смаком, оцінять гастрономічні та естетичні якості печінкового торта. Він стане відмінним варіантом для батьків, чиї діти терпіти не можуть печінку.

Чому це блюдо називається тортом, адже ніякого відношення до десертів він не має? Готується він так само, як і солодкий аналог, – з’єднуються коржі і промащуються кремом з начинкою. Продукти для страви використовуються найпоширеніші і недорогі. Печінку можна вибрати будь-яку. Найпопулярнішими вважають яловичий, курячий і свинячий продукти. Їх можна знайти практично в будь-якому м’ясному магазині за доступною ціною.

Млинці для торта готуються по стандартному рецептом.

 

  • Підготовлену печінку подрібнити блендером або в м’ясорубці.
  • Додати яйця, молоко, борошно і перемішати. Солити, перчити за смаком.
  • Смажити млинці з одержаного тіста на сковорідці з олією з обох сторін.

 

Загрузка...

Найсмачніші рецепти

Якщо хочеться приготувати печінковий торт, рецепт можна знайти на будь-який смак. Приготування страви відрізняється певними нюансами, так і часу витратити на нього доведеться. Господині використовують різні варіанти інгредієнтів, соусів і начинок. Такі торти можна подавати як святкове блюдо.

Торт з курячої печінки

Курячу печінку краще купувати охолодженої. Її поверхня повинна бути рівною і гладкою, без рыхлостей і вкраплень. Варто звернути особливу увагу на колір. Якісний продукт буде бордово-коричневого кольору.

Помаранчевий відтінок вказує на неправильне зберігання печінки, яку кілька разів заморожували і розморожували. Зеленуватий відтінок свідчить про сильну гіркоти, так як жовчний міхур при обробці був пошкоджений.

Для приготування простого печінкового торта з курки знадобляться:

  • куряча печінка – 500 г;
  • цибуля – 3 штуки;
  • молоко – 300 мл;
  • яйця – 2 штуки;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сіль, перець – за смаком;
  • майонез – 100 г;
  • будь-які овочі для прикраси.

Покроковий алгоритм включає наступні дії.

 

  • Печінка і ріпчасту цибулю перекрутити на м’ясорубці.
  • Додати яйця, молоко і все перемішати.
  • Далі додати борошно, видавити часник, поперчити, посолити і ретельно перемішати.
  • З отриманої маси смажити млинці.
  • Коржі змастити майонезом. Він може бути і магазинним, і домашнім.
  • Зверху торт прикрасити будь-якими овочами по своєму смаку.

 

Торт з яловичої печінки

Щоб не помилитися з вибором і купити якісну яловичу печінку, варто звернути увагу на:

  • свіжість і термін придатності – перевагу варто віддати охолодженого продукту;
  • зовнішній вигляд – поверхня повинна бути гладкою і блискучою;
  • колір – від червоно-вишневого до червоно-бурого. Фарбування повинна бути однаковою у всій печінки;
  • запах – характерний, солодкуватий, приємний.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 1 кг;
  • яйця – 2 штуки;
  • молоко – 1 стакан;
  • борошно пшеничне – 2 столові ложки;
  • цибуля ріпчаста – 4 штуки середнього розміру;
  • майонез – 150 г;
  • рослинна олія;
  • зелень;
  • перець, сіль.

Як діяти?

 

  • Замісити тісто для печінкових млинців і смажити їх приблизно по 1-2 хвилині.
  • Для начинки обсмажити дрібно нарізану цибулю, змішати його з посіченою зеленню і майонезом.
  • Змастити коржі начинкою, прикрасити зверху зеленню.

 

Печінковий торт з свинини

Свиняча печінка менш популярна, ніж яловича та куряча. Вважається, що вона сильніше гірчить, але це легко виправити, правильно її обробивши.

Для приготування печінкового торта знадобляться:

  • свиняча печінка — 700-800 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • молоко для тіста – 150 мл;
  • молоко для замочування – 200 мл;
  • борошно 130 г;
  • крохмаль – 1 столова ложка;
  • перець, сіль – за смаком;
  • морква – 3 штуки;
  • ріпчаста цибуля – 3 штуки;
  • часник – 4 зубчики;
  • майонез – 400 мл;
  • рослинна олія;
  • зелень.

Як приготувати покроково?

 

  • Посмажити млинці по стандартному рецептом, додавши в тісто крохмаль для еластичності і пружності.
  • Обсмажити нашатковану цибулю і терту моркву для начинки.
  • Овочі змішати з майонезом, часником і рубаною зеленню. Посолити, поперчити.
  • Змастити всі млинці начинкою і прикрасити на свій розсуд.

 

Морквяно-цибулевий торт

Цей торт підкорить своєю простотою приготування і доступністю продуктів. Для цієї страви потрібно:

  • печінка (будь-яка) – 0,5 кг;
  • морква – 2 штуки;
  • цибуля ріпчаста – 3 штуки;
  • молоко – 300 мл;
  • яйця – 2 штуки;
  • майонез – 250 мл;
  • борошно – 4 столові ложки;
  • сіль, перець, цукор – за смаком.

Як готувати?

 

  • Приготувати млинці за звичайним рецептом.
  • Натерту моркву і порізану цибулю обсмажити до м’якості.
  • Млинці промазати майонезом, викласти на них морквяно-цибулеву засмажку і придавити руками.

 

Печінковий торт з грибами

Щоб урізноманітнити свій улюблений стандартний рецепт смачного тортика, можна додати рецепт грибів. Вони додадуть страві нові відтінки смаку, що буде оцінено по достоїнству усіма домочадцями. Гриби за бажанням використовуються як в начинці, так і у складі тесту.

Інгредієнти:

  • печінка – 400 г;
  • борошно – 0,5 склянки;
  • яйця – 3 штуки;
  • молоко – 200 мл;
  • печериці – 300 г;
  • цибуля – 2 штуки;
  • часник – 4 зубчики;
  • майонез – 100 г;
  • перець, сіль.

Як робиться торт з грибами?

 

  • Коржі для торта готувати згідно звичайним рецептом.
  • Обсмажити гриби, нашатковану цибулю і терту моркву, змішати з майонезом і подрібненим часником.
  • Отриманим соусом змастити млинці, прикрасити на свій розсуд.

 

Печінковий торт з гречаним борошном і молоком

Для тих, хто любить сміливі експерименти і прагне схуднути, тісто для печінкових млинців можна додати гречану муку. У поєднанні з молоком тісто виходить ніжним і легким.

Склад:

  • молоко – 300 мл;
  • печінка – 1 кг;
  • яйця – 5 штук;
  • гречана мука – 5 столових ложок;
  • часник – 3 зубчики;
  • крохмаль – 2 столові ложки;
  • майонез – 300 мл;
  • сіль, перець – за смаком.

Покроковий алгоритм включає наступні дії:

 

  • Підготовлену печінку пропустити через м’ясорубку.
  • Додати молоко, сіль, перець, яйця, борошно і крохмаль. Все змішати.
  • Посмажити млинці з одержаного тіста.
  • Змішати майонез з подрібненим часником і промазати всі млинці.
  • Залишити в холодильнику на кілька годин.

 

З плавленим сиром

Звичайний печінковий торт стане смачним і оригінальним, якщо в кожен її шар додати тертий плавлений сир.

Склад:

  • печінка – 600 г;
  • молоко – 300 мл;
  • яйце – 1 штука;
  • борошно – 200 г;
  • плавлений сир – 2 упаковки;
  • цибуля – 3 штуки;
  • зелень;
  • твердий сир;
  • сіль, перець.

Етапи готування включають наступні кроки.

 

  • Млинці готувати по стандартному описаному вище рецептом.
  • Цибулю обсмажити кільцями до м’якості.
  • Кожен млинець змастити майонезом, викласти на нього смажену цибулю.
  • Посипати зеленню і тертим плавленим сиром.
  • Зверху торт посипати тертим твердим сиром.

 

Торт з омлетом і помідорами

Любителям легких і дивовижних страв доведеться за смаком торт з омлетом і помідорами. Він має соковитий і освіжаючий смак.

Інгредієнти:

  • печінка – 500 г;
  • молоко – 150 мл;
  • яйця – 4 штуки;
  • борошно – 100 г;
  • цибуля – 2 штуки;
  • яйця перепелині – 2 штуки;
  • маслини;
  • зелень;
  • майонез;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець.

Етапи приготування такі.

 

  • Млинці готувати за звичайним рецептом.
  • Збити яйця з молоком і приготувати тоненький омлет.
  • Помідори нарізати тонкими пластинками.
  • Млинець промазати майонезом, зверху викласти омлет, знову промазати майонезом і викласти помідори.
  • Так зробити з кожним шаром торта.
  • Зверху торт прикрасити маслинами, зеленню, вареними перепелиними яйцями і помідорами.
  • Витримати в холодильнику кілька годин і подавати до столу.

 

Торт в мультиварці

Приготовані в мультиварці млинці будуть трохи поступатися смаженим у смаку, однак кількість масла буде нижче, що принесе більше користі для здоров’я і фігури.

Склад:

  • печінка – 0,5 кг;
  • цибуля – 2 штуки;
  • сметана – 250 мл;
  • яйця – 3 штуки;
  • борошно – 3 столові ложки;
  • морква – 1 штука;
  • рослинна олія;
  • майонез – 50 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • варені яйця – 2 штуки.

Як готувати печінковий торт в мультиварці?

 

  • Нашаткувати дрібно цибулю, натерти моркву.
  • Обсмажити спочатку цибулю на режимі «Випічка», потім додати до цибулі моркву.
  • Підготовлену печінку разом з смаженими овочами перемолоти блендером.
  • До отриманої маси додати яйця, борошно, сіль, перець і замісити негусте тісто.
  • Чашу змастити маслом, влити тісто і готувати на режимі «Випічка» протягом години.
  • Готовий торт після остигання розрізати на кілька коржів.
  • Роздавлений часник змішати з майонезом і змастити всі коржі.
  • Зверху прикрасити торт тертим яйцем і прибрати в холодильник.

 

Способи прикраси

Прикраса торта – необмежений політ фантазії, з яким у силу справиться будь-якій господині. Судячи по фото на кулінарних сайтах і в книгах, варіантів безліч прикрас: тертий сир, всіляка зелень, зелений горошок, кукурудза, маслини, оливки, овочевий карвінг і аплікації, горіхи, яйця, помідори.

Також жінки люблять експериментувати з розмірами коржів. Відмінним варіантом для свята буде порційна подача торта, приготованого не з млинців, а з оладок. До Нового року можна зробити торт у формі ялинки, а на 14 лютого – у формі сердечка.

Корисні поради

Щоб смак печінки був ніжним і не гірчив, можна скористатися деякими порадами.

  • Вибирати слід тільки хороший свіжий продукт, уважно перевіривши термін придатності.
  • Щоб прибрати гіркоту, печінка потрібно залити молоком і залишити на пару годин.
  • Забрати всі жилки і плівки.
  • Обдати субпродукт окропом для м’якості.

Печінка – це смачний, корисний і доступний продукт, який включають до складу багатьох страв, наприклад, печінкового торта. Це кулінарне творіння включає різні додаткові інгредієнти, а його оформлення і спосіб подачі залежатимуть від фантазії кулінара. Чудовий смак торта назавжди зробить вас шанувальником печінки, приготовленої таким чином.