Як відкрити вино без штопора — 10 найшвидших способів

Як відкрити пляшку вина штопором, мабуть, знають усі. Але якщо для когось це ще загадка, то зараз вам розповімо як же їм правильно користуватися. В першу чергу горлечко необхідно звільнити від фольги. Штопор необхідно розташувати таким чином, що бічні важелі були спрямовані вниз.

Потім починаєте вкручувати бур до тих пір, поки не залишиться кілька витків, а важелі при цьому не піднімуться вгору. Після цього акуратно натискаєте на важелі і можете починати насолоджуватися цим чарівним напоєм. Якщо ж ви є власником моделі штопора без важільного механізму, то для того щоб витягти пробку з пляшки все-таки доведеться докласти трохи фізичних зусиль.

Однак, трапляються моменти, коли є привід і є пляшка вина, але от штопора під рукою, як на зло, немає. Тоді і виникає питання як відкрити вино без штопора? Існує багато способів щоб впоратися з цим завданням, що під силу навіть тендітній дівчині. Пропонуємо вам 10 перевірених способів відкрити пляшку вина без штопора.

Довідкова інформація! Стандартний діаметр пробки дорівнює 24 мм, діаметр шийки пляшки становить 18 мм.

Спосіб №1. Проштовхнути пальцем пробку всередину пляшки

Цей спосіб підходить тим, у кого немає манікюру але є велика фізична сила, оскільки потрібно чимало зусиль. Пробку можна продавлювати просто великим пальцем руки або ж, щоб збільшити площу натиску, підкласти під палець монетку. Монетку необхідно брати діаметром трохи менше діаметра пробки.

Ще одним варіантом цього способу використання підручних засобів. Це може бути губна помада, маркер, ложка, виделка або будь-який інший міцний предмет циліндричної форми. Щоб пробка легше проходила, її можна попередньо проткнути ножем.

Багато залежить від матеріалу, з якого виготовлена пробка і від виробника. У деяких пляшках горлечко звужується, тому пробка може просто застрягти і відкривати пляшку доведеться яким-небудь іншим способом.

Загрузка...

Спосіб №2. Вибити пробку

Для того щоб вибити пробку треба просто акуратно постукати по дну пляшки тримаючи її вертикально. За законом фізики пробка повинна вилетіти. Якщо метод не спрацював, то можна обернути дно пляшки рушником і не сильно постукати їй об стіну. Щоб пом’якшити силу удару до стіни краще докласти тому який-небудь книги або рушник, складений у декілька разів. Цей метод вимагає обережності, так як бувають випадки, що пляшка б’ється.

Деякі фахівці пропонують використовувати пластикову пляшку з водою, щоб вибити пробку. Для цього середньою частиною наповненою пластикової пляшки необхідно бити по денця. Як правило вистачає 6-7 ударів. Головне не перестаратися, щоб пробка не вилетіла і вино не розлилося.

Також одним з варіантів цього методу є такою: поставити пляшку в туфлю з низьким каблуком і, притримуючи її, обережно постукати по підлозі. Після кількох ударів пробка повинна вилізти.

Вибивати пробку слід акуратно, тому поспішати не варто. В іншому випадку можна залишитися без вина, але з порізаними руками і залитими підлогою і стіною.

Спосіб №3. Відкрити пляшку вина з допомогою ножа

Замість штопора можна використовувати ніж з тонким зазубреним лезом. Пробку слід обережно проколоти лезом ножа і обережно обертаючи викрутити її з пляшки. Крім того, вістря ножа можна втиснути в пробку поруч з шийкою і підчепивши її витягнути з пляшки. В якості опори слід використовувати палець. Головне необхідно стежити, щоб ніж не зіскочив і не поранив руку.

Краще використовувати складаний ніж, тому що його можна скласти під прямим кутом і використовувати в якості повноцінного штопора.

Спосіб №4. Відкоркувати пляшку вина з допомогою шурупа

Цей спосіб досить часто застосовується в побуті. Шуруп середнього розміру вкручується в пробку і плоскогубцями витягується разом з пробкою. Цим способом не варто користуватися якщо пробка виготовлена з деревини або досить стара, бо шуруп може її розкришити і буде просто вислизати з пробки. А значить, доведеться вдатися до інших методів.

Спосіб №5. Відкрити пляшку вина за допомогою молотка і цвяха

В пробку дуже обережно забивається цвях, а краще відразу кілька в ряд, таким чином щоб їх можна було легко підчепити. Потім «кігтями» на молотки витягуються цвяхи, а разом з ними і пробка.

Спосіб №6. Розколупати пробку підручними інструментами

Будь-яким гострим предметом, які є під рукою, расковыривается пробка. Для цього можна використовувати тонкий ніж, пилочку для нігтів або гостра спиця. Звичайно, це далеко не найкращий спосіб відкрити пляшку вина, тому що доведеться виловлювати крихти від пробки в келиху. Але цей варіант, мабуть, один з найпростіших і безпечних.

Спосіб №7 Відкрити пляшку з допомогою скріпок

Досить незвичайний спосіб, що вимагає певної вправності і терпіння. У цього способу є кілька варіантів реалізації:

  • для початку скріпку необхідно розпрямити і зробити на одній стороні гачок. Потім вийшов гачок необхідно просунути між шийкою пляшки і пробкою, підчепити її і потягнути на себе.
  • щоб трохи спростити завдання можна використовувати 2 гачка з скріпок. Для того щоб витягнути пробку з пляшки цим способом необхідно просунути 2 гачка між пробкою і шийкою і трохи їх повернути щоб кінці вперлися в нижню частину пробки. Потім вільні кінці скріпок скрутити між собою і за допомогою ложки, олівця або ручки витягнути пробку з пляшки.

Для того щоб довжини скріпки вистачило на гачок, довжину пробки і ще залишилося місце для захоплення пальцями, необхідно брати велику скріпку або шматок дроту.

Спосіб №8. Витягнути пробку використовуючи шнурок

Для того щоб цей спосіб спрацював для початку необхідно трохи розколупати пробку, наприклад викруткою або шилом. Потім на кінці міцного шнурка робиться вузлик і за допомогою тієї ж викрутки проштовхується всередину пляшки. Після цього викрутку слід витягнути. Якщо зав’язаний вузлик правильно і міцно, то потягнувши за шнурок вийде витягнути пробку. Недоліком цього способу є те, що у вино практично напевно потрапить труха від пробки.

 

Спосіб № 9. Відкрити пляшку за допомогою гарячої води

Каструлю з водою потрібно поставити на плиту і опустити в неї пляшку вина. Нагріваючись, повітря в пляшці буде поступово витісняти пробку назовні. Цей метод краще використовувати в зимовий час, оскільки вино виходить гарячим, майже як глінтвейн. Тому, якщо ви хочете випити холодного вина, краще вибрати який-небудь інший спосіб відкрити пляшку. Крім того, якщо пляшка перегріється є ризик того, що вона лопне.

Як варіант, можна гріти не всю пляшку, а лише горлечко. для цього досить використовувати запальничку. від нагрівання пробка вилітає самостійно. Але , в цьому випадку, також існує ризик того, що скло може лопнути.

Спосіб №10. По-гусарськи, або просто відбити горлечко пляшки

Якщо ви маєте досить туманне уявлення про те, як же правильно це зробити, щоб не розбити пляшку, не поранитися або не залишити половину скла всередині, то треба взагалі забути про цей спосіб. Краще все-таки пошукати штопор або скористатися одним із запропонованих вище варіантів.

Крім цих способів відкрити пляшку в тих випадках, коли під рукою немає штопора, існують ще й інші. Наприклад, деякі примудряються відкрити пляшку з допомогою зубної пасти, паяльної лампи або закачати повітря в пляшку за допомогою насоса для м’ячі або шприца.

Якщо після відкриття пляшки, вино випадково потрапила на одяг, ми описували процес як відіпрати вино з одягу.

Цей процес вимагає особливої обережності, тому що якщо створити занадто великий тиск пляшці, вона можна просто лопнути і поранити оточуючих. Тому краще все-таки один раз витратитися і придбати штопор, а для любителів відпочинку на природі відмінним варіантом буде придбання швейцарського ножа.