Запіканка сирна в мультиварці може наситити всіх

З появою на наших кухнях такого чудового помічника ми маємо можливість харчуватися корисною їжею, при цьому економити час на приготування.

Запіканка сирна виготовлена в мультиварці може наситити всіх в незалежності від типу живлення, будучи при цьому максимально корисним стравою для організму. Все залежить від складу, точніше, від рецепту. Давайте розберемося в цьому детальніше.

Дієтична без муки, без манки і без крохмалю

І так, що нам для цього потрібно:

  • 550 г знежиреного сиру;
  • 2 шт. яєць;
  • 90 г вівсяних висівок;
  • 200 мл знежиреного молока;
  • щіпка солі;
  • 8 таблеток цукрозамінника;
  • ванілін.


Яйця збиваємо і додаємо сир, перемішуємо. Додавши всі інші інгредієнти, крім молока, гарненько вимішуємо до однорідності. Вливаємо молоко і ще раз вимішуємо. Отримане тісто викладаємо в чашу мультиварки, розрівнюємо поверхню і випікаємо 40 хвилин на режимах «піч» або «випічка», виставивши 140 градусів температури. Після того, як прозвучить сигнал закінчення випічки, відкриваємо кришку і даємо охолонути творожному делікатесу. Для безпечного витягання запіканки накриваємо чашу тарілкою і перевертаємо конструкцію.

Перед подачею на стіл, можна зверху полити її знежиреним йогуртом.

Загрузка...

Дієтична щодо дієти Дюкана

Доктор П’єр Дюкан створив результативну дієту, що включає 4 періоду, в кожному з яких дозволений до вживання строгий набір продуктів. Ті, хто дотримується такого способу харчування, мають можливість позбутися від непотрібних кілограмів, вживаючи гранично смачну і ситну їжу.

Сирна запіканка, приготована в мультиварці з знежиреного сиру, цілком відповідає дієтичним основам здорового харчування. Рецепт нескладний у приготуванні:

  • 250 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. вівсяних пластівців (можна замінити кукурудзяним крохмалем);
  • щіпка солі;
  • цукрозамінник за смаком (близько 15 таблеток);
  • ванілін.

В одній ємності перемішати або збити всі інгредієнти до однорідності, чашу рясно змастити олією і випікати протягом 90 хвилин, використовуючи режим «випічка». Сирний шедевр виходить ніжним і нешкідливим для фігури, годиться для етапу «Атака».

Десерт для дітей

Суфле, покрите сметаною, соусом або варенням нікого не залишить байдужим, навіть серед тих, хто не цінує сир. Запіканка сирна в мультиварці з манкою і без борошна виходить дуже повітряної. Можна додати родзинки, ягоди (наприклад, малину).

Побалуйте ваших дітей таким шедевром і згадайте смак дитинства. Для цього вам необхідно:

  • 650 г сиру (жирність на вибір);
  • 0,5 ст. манки;
  • 150 г цукру;
  • 3 шт. яйця;
  • 150 р «начинки»;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • щіпка солі;
  • пачка ванільного цукру.

Збити до твердих піків яйця і цукор. Додати інші інгредієнти і акуратно перемішати. Перед випічкою додати ягоди або родзинки. Дно «диво-каструлі» змастити олією соняшниковою або вершковим маслом, викласти тісто і випікати 60 хвилин на режимі «випічка». Десерт буде смачним як охолодженим, так і теплим.

Для цінителів не тільки корисних, але і естетично оригінальних страв, буде ідеальним наступний рецепт без манки і без борошна:

  • 1 кг сиру (жирність на вибір);
  • 150 г цукру або 13 — 15 таблеток цукрозамінника;
  • 6 яєць;
  • щіпка солі;
  • пачка ванільного цукру.

Замінник збити, додати інші інгредієнти. Всю суміш розділити на дві частини і кожну з них вмішати по 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю. В одну з частин додати 1 ст. л. Какао і гарненько розмішати. Після змащування дна чашу мультиварки маслом, вливаємо по черзі кожну з сумішей, роблячи безладний на вигляд малюнок.

Готувати 70 — 80 хвилин, включивши звичну функцію «випічка».

Ніжна з ягодами без борошна

Використовуючи доступний девайс: міксер або блендер збиваємо до однорідності 3 шт. яйця і 0,5 ст. цукру, поступово додаючи 3 ст. л. манки і 400 г сиру. Трьом цедру одного лимона і додаємо 0,5 ч. л. соди і одну дрібку солі, 1 пакет ванільного цукру. Даємо тісту настоятися 15 хвилин, поки набухне манка і сир вступить в реакцію з содою. Чудо-горщик рясно змащуємо 1,5 ст. л. вершковим маслом і викладаємо тісто, покривши зверху будь-якими замороженими ягодами (200 г). Чекаємо на випічку 1 годину.

Одним із секретів цього рецепту є необхідність остигання запіканки прямо у формі. В іншому випадку шедевр може осісти і втратити гарний зовнішній вигляд.

Як варіант, закладаємо випічку пізно ввечері, а вранці дістаємо прямо на сніданок до ароматної кави або какао. Якщо зверху таке дієтичне блюдо, полити розтопленим шоколадом, то воно відразу перестає бути таким.

Повітряна домашньої сирної маси

Застосування сиру, виготовленого в домашніх умовах, дає можливість насолодитися найсмачнішою запіканкою. Для того, щоб випічка була пишна і повітряна, необхідно збивати міксером білки яєць окремо від жовтків.

Отже, беремо 5 яєць, відокремлюємо в дві глибокі миски білки і жовтки. Спочатку збиваємо білки до стійкої піни, поступово додаючи 160 г цукрового піску. Використовуючи блендер, приступаємо збивати жовтки до однорідної маси, попередньо додавши до них 500 г сиру (домашнього), 250 р сметани, 3 ст. л. крохмалю (кукурудзяного або картопляного). У суміш з жовтками поступово додаємо суміш з білків, ніжно перемішуючи вертикальними рухами. Як результат, у вас повинно вийти однорідне, дуже пишне, насичене киснем тісто. Рясно змащений маслом мультиварочный казанок акуратно виливаємо ніжне тісто. В режимі «випічка» ми встановлюємо 60 хвилин часу для випікання. Після закінчення випічки, процес приготування сирного шедевра незавершений. Запіканка повинна охолонути в мультиварці при закритій кришці.

Під час подачі на стіл, її рекомендується полити будь-яким соусом, шоколадним топінгом або сметаною.

Приємного апетиту!