Запіканка з макаронів з фаршем: нові способи приготування

Макарони – є в них щось типове, просте. Здається, їх готують просто і їдять в повсякденному житті. Звучить досить нудно і буденно. Якщо у вас є фантазія і смак, то з цього примітивного вироби може зробитися чудова запіканка з макаронів з фаршем.

Страва здивує членів сім’ї, і не залишить дірку в бюджеті. В якості інгредієнтів використовують фарш, м’ясо, овочі, сир, гриби. А найголовніше це робиться швидко. Простий рецепт непростого страви. Почнемо вивчати.

Проста

Писати точну кількість необхідного не будемо. Головне розрахувати кількість людей!

Почнемо з приготування засмажки з цибулі і моркви, готовність перевіряємо за кольором. Вона повинна стати золотисто-коричневої. Обережно, піджарка не повинна підгоріти. Після кидаємо фарш, підрум’янюємо його. В цей час відварюємо певну кількість макаронів і додаємо в нашу сковорідку. Суміш розмішати і злегка нудиться, потім кладеться на форму для запікання. Зверху поливається збитим яйцем, і посипається тертим сиром. Щоб сир розплавився, ставимо форму в духовку на 15 хв.

Для тих, кому важлива калорійність, макарони беруться грубого помелу, замість фаршу відварене нежирне м’ясо.

Загрузка...

Без сиру

В основному, макаронна запіканка з фаршем готується в духовці, так як багато хто любить посипати її сиром. Але існує рецепт приготування і без нього. Радимо використовувати фарш яловичий, приблизно півкіло, але можете брати будь душі завгодно. Його солимо і перчимо за смаком, змішуємо з часточками часнику і обсмажуємо до середньої готовності.

Висипаємо дрібно нарубані цибуля і кріп, можна додати деякі приправи за вашим бажанням. Природно, відварюємо макарони, і змішуємо їх з готовим фаршем. Збиваємо яйця з молоком і виливаємо зверху на майбутню запіканку. Оскільки запіканка без сиру і скоринки не чекаємо, вона ставиться в духовку приблизно на 5 хв. Також, замість духовки ви можете запекти макарони в мікрохвильовці.

З помідорами і вершковим соусом

Цей рецепт найніжнішої запіканки з помідорами і вершковим соусом відмінно підійде для дітей. Все як завжди, кілька цибулин дрібно нарізаємо і обсмажуємо злегка до прозорості. Додаємо фарш, будь, який купили, тушкуємо з додаванням очищених помідорів. Все посолити, поперчити, залишити хвилин на 10.

В цей час відварюємо макарони, 300 гр. вистачить, і робимо соус. Вимішуємо молоко з ложкою борошна і мускатної спецією і кип’ятимо на вогні. Додаємо сіль, перчик і ложечку вершкового масла. Не забуваємо натерти сир.

Робимо наступним чином: нижній шар з макаронів, половинка підливи, фаршик, друга частина соусу, зверху сир. Вся ця маса вийде дуже ніжною, приготовленої для дітей, як у дитячому садку. Ставимо її в піч на 15 хв.

З грибами

Коли ви вже багато разів готували макарони в духовці з фаршем, прийшов час експериментів. Дана варіація досить незвичайна і підходить тим, хто готовий пробувати щось нове. Приготуємо запіканку з грибами. Близько 300 гр. свіжих грибів, наприклад опеньків, дрібно ріжуть разом з цибулинами. Починаємо цю справу обсмажувати і змішуємо з фаршем.

Немає важливості який фарш, але радимо брати курячий, він щільним і рівним консистенції.

Тушкуємо 10 хв. Не забуваємо попередньо зварити макарони, і зробити соус. Його робимо, як зазвичай, з яєць і молока. Викладаємо шарами на деко макарошки, фарш з грибами, прикриваємо пастою і заливаємо соусом. Суміш посипається натертим сиром і ставиться в духовку на 30 хв.

В мультиварці

Для тих, хто любить соковиту, малокалорійну їжу і захотів спробувати макарони, цей рецепт підійде найбільше. Їх можна готувати в духовці, мікрохвильовій печі, а також в мультиварці. Великих відмінностей в цьому способі немає, всі практичні ідентично з попередніми. Включаємо нашу мультиварку в режим «смаження» для того, щоб чаша нагрілася.

Наливаємо туди маслечка і засипаємо попередньо нарізану цибулю. Засмажуємо його і додаємо туди фаршу. Він може бути якої завгодно, краще домашній. М’ясо повинно зарум’яниться і подзолотиться. Можна підсипати в цей момент спецій. Так буде набагато смачніше. Не забуваємо про макаронах, засипаємо їх у каструлю, заливаємо водою і готуємо хвилин 13, до повного випаровування води.

Робимо заливочку з молока і яєць, як зазвичай, заливаємо їй макарони. Все це перемішуємо, присипаємо сирком і тушкуємо 40 хв. Потім подаємо до столу. Наивкуснейшая соковита запіканка з макаронів з фаршем готова!

На сковороді

Цей рецепт є бюджетним варіантом, і він готується на сковороді. Макаронна запіканка з ковбасою і помідорами легка у приготуванні, проста у використанні і хоч раз побувала у кожного на столі. Все просто, ми також відварюємо макарони в підсоленій воді.

Головне-не переварити їх, а то наша запеканочка поповзе в різні сторони. Кладемо в миску і присмачую маслом, щоб не злиплися.

Беремо ковбасу, нарізаємо її кубиками, цибулю нарізаємо підлозі кільцями. Зчищають з помідорів шкірку і також ріжемо. Посипаємо макарони, перемішуємо з сіллю і приправами. Закладаємо вийшло у форму, заливаємо підливою з яєць і молока, зверху викладаємо цибулька і сир. Всі летимо 20 хв.

З різними видами м’яса

Коли у вас намічається свято в колі сім’ї, і хочеться приготувати справді щось нове і унікальне, на допомогу прийде макаронна запіканка з різними видами м’яса. Можна взяти яловичу м’якоть, печінку, серце, частину легені. Все це чудово уживеться в цьому шедеврі.

М’ясо ріжемо кубиками і обсмажуємо з цибулею і морквою. Відварюємо макарони на повільному вогні до повної готовності. Робимо «слоенку» — макарони, потім м’ясо, і так кілька разів чергуємо. Кожен шар можна трохи поливати збитими яйцями. Кінцеву частину поливаємо сметанкою і посипаємо сиром і зеленню. Готується вона в духовці приблизно 25 хв. Вам точно сподобається кінцевий результат.